Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ankara organizează o serie de evenimente pentru a marca puciul eşuat de anul trecut

hdwallpaperia.com
turcia

Guvernul Turciei a lansat marţi o primă serie de evenimente din această săptămână dedicate comemorării unui an de la lovitura de stat eşuată, întreprinsă de un grup din cadrul armatei turce, informează agenţia de presă dpa, potrivit agerpres.

Premierul turc Binali Yildirim s-a deplasat la cimitirul din Istanbul, unde s-a recules în faţa a o parte dintre mormintele celor care şi-au pierdut viaţa în noaptea de 15 iulie anul trecut.

Accident CUMPLIT pe autostradă. Doi oameni au murit după ce un autocar A DISTRUS tot ce i-a ieşit în cale - VIDEO

Evenimentele de comemorare vor culmina cu un discurs susţinut în parlament de preşedintele Recep Tayyip Erdogan la 16 iulie, pentru a marca momentul când a fost atacată clădirea legislativului turc.

De la acel puci, Turcia a impus starea de urgenţă care îi garantează guvernului puteri sporite şi a întărit prin referendum atribuţiile preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

În jur de 50.000 de oameni au fost arestaţi şi 150.000 de funcţionari de stat, inclusiv cadre didactice, judecători şi militari, au fost concediaţi în contextul stării de urgenţă declarate după puciul eşuat.

Statul Islamic confirmă moartea liderului lor. Abu Bakr al-Baghdadi a fost ucis într-un atac aerian al aviației ruse

Organizaţii pentru apărarea drepturilor omului şi critici la adresa guvernului afirmă că Ankara se îndreaptă spre un regim autoritar de ani de zile, proces care s-a accelerat după lovitura de stat eşuată şi referendumul din aprilie anul curent.

Guvernul de la Ankara susţine că în spatele loviturii de stat s-a aflat predicatorul islamic Fethullah Gulen, care s-a autoexilat în SUA, acesta din urmă respingând în mod constant orice implicare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.