Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANM a emis avertizări de vreme rea: Polițiștii Brigăzii Rutiere îi sfătuiesc pe șoferi să se adapteze condițiilor meteo extreme

ninsoare

În condițiile avertizărilor meteorologice emise de ANM în perioada imediat următoare, polițiștii Brigăzii Rutiere recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență, să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu bruscheze comenzile autoturismului, să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale și oglinzilor retrovizoare.

Citește și: Descoperire fără precedent a lui Rareș Bogdan! Guvernul intră la rupere în 2019 – Operațiune de amploare demarată de ANAF în ianuarie

Totodată, recomandăm conducătorilor de vehicule să nu oprească sau să staționeze în locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe trecerile pentru pietoni sau la colțurile intersecțiilor.

Atenţie!

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone sau cele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte, valoarea unui punct amendă fiind de 145 lei.

În afară de sancţionarea cu amendă, va fi reţinut certificatul de înmatriculare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulaţie.

Pietonilor le recomandam să circule doar pe trotuare, să traverseze carosabilul doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic că traversarea se face în condiții de siguranță iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenția de a traversa.

În speranța că aceste recomandări vor limita problemele întâlnite în circulația pe drumurile publice, polițiștii Brigăzii Rutiere mulțumesc tuturor participanților la trafic pentru înțelegere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.