Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANM a emis cod portocaliu de caniculă: Temperaturile sar la 41 de grade în mai multe județe

stockandland.com.au
canicula val de caldura vara

Meteorologii au emis, joi, o avertizare cod galben de caniculă şi anunţă temperaturi care vor depăşi 37 de grade, în cele mai multe dintre judeţele ţării. Vineri, valul de căldură se va intensifica, fiind emisă o avertizare cod galben pentru toată ţara. Unele judeţe vor fi sub cod portocaliu.

”Joi, valul de căldură se va extinde în vestul, sudul şi sud-estul ţării, unde va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi”, anunţă ANM. Sursa citată a precizat că temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar cele minime între 18 şi 25 de grade.

Vineri, valul de căldură se va extinde şi intensifica în toată ţara.

În Bucureşti, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi de 36...37 de grade, joi (3 august) şi în jurul valorii de 39 de grade, vineri (4 august).

”Temperaturile minime vor fi de 19...22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat”, anunţă ANM. Potrivit ANM, vineri (04 august), valul de căldură se va extinde în toată ţara şi va fi caniculă în toate zonele de câmpie şi de podiş. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

”Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 şi 20 de grade”, a mai precizat sursa citată.

De asemenea, a fost emis cod portocaliu pentru vineri.

”Canicula se va intensifica în Crişana şi Banat unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37...39 de grade, precum şi în jumătatea de sud a Olteniei şi a Munteniei unde vor fi temperaturi maxime de 39...41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile minime se vor situa între 19 şi 25 de grade”, arată ANM.

Pe parcursul zilei de sâmbătă (05 august) disconfortul termic se va menţine ridicat în toate zonele de câmpie şi va mai fi caniculă local în regiunile.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.