Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANM: Vreme caniculară în mare parte din țară - Unde ar putea să plouă vineri

facebook.com
meteo

Potrvit ANM, vineri, în regiunile sudice și estice, vremea va fi caniculară și se vor înregistra temperaturi maxime de 34-37 de grade Celsius, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală, în general, de 40-50 km/h.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și local în Moldova și Oltenia.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după orele prânzului la munte și în regiunile sud-vestice, unde pe spații mici vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, vijelii și grindină.

Intensificări temporare ale vântului se vor semnala, cu precădere și în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, local cu rafale în general de 50-55 km/h, iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 30 și 36 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 25 de grade, ușor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, vremea va fi caniculară în orele amiezii, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări temporare, mai ales pe parcursul zilei, cu rafale în general de 50-55 km/h . Temperatura maximă va fi de 36-37 de grade Celsius, iar cea minimă de 19-21 de grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

Vremea se va păstra relativ frumoasă la munte, cu temperaturi de până la 26 de grade și cer senin. Spre seară, câteva averse își pot face apariția, izolat.

Prognoza meteo pe litoral

Pe litoral, vremea se păstrează călduroasă, cu temperaturi de până la 30 de grade și fără precipitații. Umiditatea va avea valori destul de mari, de peste 60%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.