Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Annalena Baerbock: 'Guvernul german tratează foarte serios ameninţările nucleare ale lui Putin'

DW
Annalena Baerbock

Guvernul german tratează ''foarte serios'' ameninţările nucleare ale preşedintelui rus Vladimir Putin, dar nu îşi va permite să fie şantajat de Moscova, a susţinut ministrul de externe german Annalena Baerbock într-un interviu, transmite luni DPA.

''Luăm cuvintele lui în foarte serios, orice altceva ar fi neglijenţă'', a declarat Baerbock pentru publicaţia Neue Osnabrücker Zeitung.

Putin a arătat încă o dată că nu se dă înapoi de la cele mai grave crime de război, a subliniat şefa diplomaţiei germane, potrivit Agerpres.

În acelaşi timp, Vladimir Putin ştie că ''nicio ţară din lume - nici măcar cele care, precum China, nu au adoptat o poziţie clară până acum - nu va accepta pur şi simplu să se joace cu focul pe această chestiune. Nu trebuie şi nu ne vom lăsa antrenaţi în şantaj - Putin ar vedea asta ca pe o invitaţie la o escaladare suplimentară'', a continuat ea.

Reprezentanta Berlinului s-a declarat convinsă că liderul de la Kremlin este în pierdere de sprijin la nivel internaţional. ''Greu de crezut că vreo ţară din lume încă îl sprijină pe Vladimir Putin; tinerii ruşi părăsesc ţara cu sutele de mii. Preşedintele rus este mai singur şi mai izolat ca niciodată'', a încheiat ministrul de externe german.

Invazia rusă din Ucraina a constituit un moment de cotitură pentru politica germană în domeniul apărării, antrenând crearea unui fond special de aproximativ 100 de miliarde de euro, de la bugetul federal, pentru investiţii şi proiecte de înarmare.

În luna februarie, cancelarul Germaniei a anunţat o creştere masivă a cheltuielilor pentru apărare, precizând că acestea vor depăşi pragul de 2% din PIB stabilit ca angajament de statele membre NATO, în contextul în care conflictul din Ucraina a forţat Berlinul să-şi regândească politica externă şi de securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.