Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Annegret Kramp-Karrenbauer spune că acordul de coaliţie încheiat între CDU și SPD nu ar trebui renegociat

Annegret Kramp-Karrenbauer

Acordul coaliţiei de guvernare din Germania dintre creştin-democraţi (CDU) şi social-democraţi (SPD) nu ar trebui revizuit complet, a declarat luni şefa CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, după ce SPD şi-a ales noi lideri care vor să renegocieze înţelegerea, relatează DPA, potrivit Agerpres.

O schimbare a conducerii unui partid de la guvernare "nu se numără, în opinia mea, printre situaţiile grave în care trebuie să renegociezi complet o coaliţie", a spus, pentru postul public de televiziune ZDF, Kramp-Karrenbauer, care speră ca în calitate de şefă a CDU să îi succeadă Angelei Merkel în funcţia de cancelar.

Norbert Walter-Borjans şi Saskia Esken, doi politicieni de stânga puţin cunoscuţi, au câştigat la sfârşitul săptămânii trecute alegerile pentru o nouă conducere bicefală a SPD, formaţiune aflată în cădere în sondaje.

Cei doi sunt critici în legătură cu rolul SPD de partener minoritar în guvernul condus de Merkel, iar alegerea lor a pus sub semnul întrebării viitorul coaliţiei.

Citește și: Liviu Dragnea, prima postare pe Facebook, după încarcerare: România, de dragul tău am sacrificat tot

Ei şi-au transmis clar poziţia că acordul cu CDU, care a fost semnat la începutul lui 2018 şi care i-a conferit Angelei Merkel un al patrulea mandat, ar trebui renegociat.

Noii lideri ai SPD vor ca CDU să fie de acord cu creşterea salariului minim şi să aprobe investiţii masive în infrastructură şi în măsuri de protecţie a climei.

Conducerea SPD a amânat decizia extrem de aşteptată privind rămânerea sau ieşirea din coaliţie până spre sfârşitul acestei săptămâni, înainte de începerea unui congres al partidului la Berlin în cadrul căruia delegaţii vor fi consultaţi în legătură cu această chestiune.

Kramp-Karrenbauer a subliniat că CDU a acţionat respectând acordul şi a spus că ea vrea să se concentreze pe acţiunile de substanţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.