Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANOFM: Peste 13.300 de persoane au urmat cursuri gratuite de formare profesională, în primul semestru

codlea-info.ro
ANOFM

ANOFM: Peste 13.300 de persoane au urmat cursuri gratuite de formare profesională, în primul semestru.

Peste 13.300 de persoane au participat la programele de formare profesională organizate prin intermediul centrelor regionale de formare profesională a adulţilor şi centrelor proprii din cadrul agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, în primul semestru al anului, informează Agerpres.

Conform datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), din totalul celor 13.321 de persoane, 12.083 sunt şomeri, iar 960 fac parte din categoria celor care nu beneficiază de gratuitate, potrivit prevederilor legale în vigoare.

De asemenea, 179 de persoane sunt beneficiare de servicii gratuite, altele decât şomerii, 22 persoane sunt beneficiare de servicii gratuite de evaluare a competenţelor, în timp ce 77 de persoane beneficiază de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie.

În perioada de referinţă, au fost organizate 783 de programe de formare profesională gratuite, dintre care 527 de programe de calificare/recalificare, 171 de programe de iniţiere, perfecţionare sau specializare, precum şi 85 de programe de competenţe cheie/transversale.

Potrivit sursei citate, ca nivel de studii, 56,75% dintre participanţii la cursurile de formare profesională erau de nivel profesional, liceal sau postliceal, 28,22% aveau studii gimnaziale, 8,57% studii superioare, iar 6,46% aveau mai puţin de opt clase.

Principalele meserii/ocupaţii, în funcţie de numărul de participanţi, pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru şomeri în perioada ianuarie - iunie 2023, sunt: lucrător comercial (2.140); agent de securitate (781); competenţe digitale de utilizare a tehnologiei informaţiei ca instrument de învăţare şi cunoaştere (708); ajutor bucătar (645); operator introducere, prelucrare, validare date (577); îngrijitor spaţii verzi (564); bucătar (440); competenţe de comunicare în limba română (435); frizer (383); referent resurse umane (325).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.