Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anomalie pe piața imobiliară: Prețurile apartamentelor au explodat într-un cartier din București

Profimedia
imobiliare

În 2024, piața imobiliară din București a suferit transformări semnificative. Conform analizelor specialiștilor, un anumit cartier din capitală a înregistrat o creștere bruscă a prețurilor apartamentelor.

În timp ce anterior nu era printre cele mai căutate zone din oraș, acum, proprietarii pot obține câștiguri substanțiale, cu mii de euro în plus față de luna anterioară, dacă decid să vândă locuințele lor., conform Playtech.

Specialiștii din domeniul imobiliar au constatat că prețurile locuințelor din Capitală au înregistrat o creștere cu câteva procente în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, iar această tendință este evidentă și în comparație cu luna anterioară.

În martie, piața imobiliară din Capitală a înregistrat o creștere de 700 de euro, reprezentând 0,6% față de februarie 2024, când media prețurilor locuințelor a fost de 107.500 de euro.

„Piaţa rezidenţială a înregistrat o creş­tere în primul trimestru din 2024, cu mai multe tranzacţii nu doar comparativ cu anul anterior cât şi faţă de 2022, anul de referinţă pentru vânzările de locuinţe din România.

Gradul de absorbţie al proiec­telor nou fina­li­zate este mai ridicat şi inclusiv vânzătorii de locuinţe din piaţa secundară îşi găsesc cumpărători mai facil.

Implicit, preţurile înregistrează o creştere mai accentuată, într-un context în care, majorările salariale depăşesc net, în continuare, creşterile de preţuri din piaţa rezidenţială, existând toate premisele pentru o evoluţie mai semni­ficativă a preţurilor în acest an.“ Andrei Sârbu, CEO al unei companii de consultanță imobiliară, potrivit ZF.

Cartierul în care prețurile au explodat

Cei care își vând apartamentele în Drumul Taberei pot obține acum câștiguri mai mari decât în luna anterioară. Aici, prețurile au înregistrat o creștere cu peste 18%.

Pe locurile următoare se situează cartierele Olteniței – Brâncoveanu și Moșilor – Ștefan cel Mare, unde creșterile sunt de 15,2% și 14,6%, respectiv.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.