Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANP cere DEMITEREA directorului de la Penitenciarul Giurgiu după ce un deținut A EVADAT pe mașina de pâine

ANP puscarie

Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) a propus ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, emiterea ordinului de încetare a exercitării atribuţiilor de serviciu pentru directorul Penitenciarului Giurgiu, Marius-Lucian Fulga, în urma analizei dispuse la această unitate, după ce un deţinut a evadat, luni, fiind prins la scurt timp.

"În urma analizei dispuse la Penitenciarul Giurgiu, ulterior evadării înregistrate de unitatea de detenţie, conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a propus domnului Cătălin-Marian Predoiu, Ministrul Justiţiei, emiterea ordinului de încetare a exercitării atribuţiilor de serviciu în funcţia de director, pentru domnul comisar şef de poliţie penitenciară Marius-Lucian Fulga, director al Penitenciarului Giurgiu", potrivit unui comunicat al ANP.

Citește și: Un medic ATI RUPE TĂCEREA după tragedia de la Piatra-Neamț: Oricare dintre secțiile ATI se poate găsi mâine în aceeași situație

Un deţinut de la Penitenciarul Giurgiu, care a evadat luni în timp ce lucra în proximitatea zonei de acces în unitate, a fost prins rapid şi reîncarcerat.

"Luni, (...) în jurul orei 12,50, Penitenciarul Giurgiu a înregistrat evadarea unei persoane private de libertate care desfăşura activităţi lucrative în proximitatea zonei de acces în unitate. Administraţia locului de deţinere a sesizat de îndată Inspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu, echipajele mobilizându-se cu rapiditate şi profesionalism. Astfel, persoana în cauză a fost identificată şi capturată pe raza municipiului Giurgiu şi reîncarcerată la ora 13,20", anunţa, anterior, în cursul zilei de luni, ANP.

Cauzele şi împrejurările producerii evenimentului vor fi stabilite de organele judiciare abilitate. Despre eveniment s-au trimis informări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu şi judecătorul de supraveghere a privării de libertate. Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus efectuarea unei analize la faţa locului de către şefii Direcţiilor Inspecţie Penitenciară şi Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar, adăuga ANP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.