Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANPC a descins la comercianții de jucării: Inspectorii au aplicat amenzi uriașe și au confiscat cantități uriașe de produse

ANPC

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că ANPC a aplicat amenzi de pe 100 de mii de lei comercianţilor de jucării şi a retras definitiv 15 mii de produse, potrivit Mediafax.

Citește și: Alexandru Cumpănașu reacționează! ‘Nu avem certitudinea că Alex este decedată sau în viață’

ANPC a confiscat jucării care nu au niciun element de indentificare în momentul în care sunt achiziţionate, pe eticheta cărora este reprezentat doar preţul. Acestea reprezintă un pericol pentru copii, întrucât în caz de înghiţire, nu se cunosc elementele conţinute de acestea, şi medicul nu poate să realizeze pe loc substanţele la care a fost predispus copilul. Printre jucăriile confiscate s-au numărat pistoalele cu bile şi lanternele laser.

Citește și: Gabriela Firea reacționează! ‘Nu fug de răspundere’

„Sunt peste 100 de mii de lei aplicaţi astăzi, peste 15 mii de produse retrase definitiv. În măsura în are niciunul dintre repere nu se dovedeşte a fi conform, (produsele n.r.) vor fi trimise direct la distrugere fără a mai sta să facem o evaluare iniţială. Mai ales că din punct de vedere fiscal marea majoriatea a operatorilor economici nu au o evidenţă clară, motiv pentru care pe viitor vom solicita colaborarea şi participarea altor instituţii cu atribuţii în domeniul fiscal”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Miron Constantinescu.

Citește și: Afirmații făcute de Cozmin Gușă! ‘E vorba de resurse, contracte funcții’

În urmă cu o săptămână, un copil a suferit un accident de vedere jucându-se cu o lanternă laser, incidentul a fost semnalat de medici. În urma acestei situaţii, Autoritatea Naţională pentru Protecţia consumatorului a desfăşurat acţiuni în Bucureşti şi în Constanţa prin care au fost confiscate peste 300 de mii de astfel de lanterne. Acţiunile au fost extinse şi către alte produse cu potenţial periculos, a explicat preşedintele ANPC, vineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.