Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANPC răspunde după ce Blue Air a făcut plângere penală la Parchetul General: Au păcălit cu bună știință câteva sute de mii de pasageri

Inquam Photos / Octav Ganea
horia constantinescu anpc

Conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor susține că reprezentanții Blue Air aruncă petarde cu fum pentru a distrage atenția după ce au păcălit câteva sute de mii de pasageri. Replica apare după ce șeful ANPC a fost acuzat de companie că a făcut declarații false, anunță Mediafax.

Blue Air a formulat o plângere penală, înregistrată la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, și susține că președintele ANPC, Horia Constantinescu, a făcut declarații false. În replică, Constantinescu vorbește despre o diversiune a reprezentanților Blue Air.

„După ce au păcălit cu bună știință câteva sute de mii de pasageri, după ce nu au rambursat câteva zeci de milioane de euro, după ce n-au respectat niciuna dintre măsurile stabilite de către Autoritatea noastră, iată că singurul lucru pe care dovedesc că pot să-l facă este să arunce petarde cu fum pentru a distrage atenția de la ceea ce cu adevărat au făcut”, scrie în anunțul făcut joi de ANPC.

Șeful ANPC mai spune că a avertizat despre criza de la Blue Air.

„La începutul verii anunțăm că cei de la Blue Air se pregătesc să iasă de pe piață și să descarce activitatea către o altă companie. Astăzi, această companie are deja un nume și confirmă faptul că parte dintre acționari au legătură cu compania sancționată. Ori s-au nimerit lucrurile, ori acesta era adevărul încă de atunci. Mai mult decât atât, în materialele transmise de către noi structurilor de cercetare penală arătăm o anvergură mult mai mare decât ceea ce încearcă cu disperare să-mi aducă mie ca acuze”, a precizat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

În urmă cu două zile, ANPC a anunțat că a sancţionat Blue Air cu peste 10 milioane de lei pentru cursele anulate din 15 iunie până în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.