Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANPC, razie de proporții în toată țara: 65 de mari magazine verificate, amenzi de 750.000 de lei

stiri.tvr.ro
ANPC

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a făcut marți controale în 65 de mari magazine din întreaga țară. Au fost aplicate amenzi de 750.000 de lei, anunță Mediafax.

Potrivit ANPC, marți au fost verificate 65 de unități, la nivel national, aparținând lanțurilor de magazine: Mega Image, Penny, Profi, Cora, Auchan, Carrefour și Lidl, în toate fiind găsite nereguli.

Inspectorii au găsit la vânzare produse expirate, produse care aveau insecte în ambalaj, produse congelate cu culoarea modificată și cu acumulări de gheață în ambalaj sau fructe și legume cu modificări organoleptice și urme de mucegai.

De asemenea, au fost găsite spații de depozitare expunere cu resturi de etichete, impurități mecanice, muște și gândaci de bucătărie morți, vitrine frigorifice cu rafturi uzate, depreciate, pătate, dar și nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea preparatelor.

Totodată, în unele magazine se vindeau mărțișoare din argint, fără a deține autorizație pentru comerțul obiectelor din metale prețioase, și au fost descoperite nereguli în ceea ce privește promoțiile, dar și practici comerciale înșelătoare.

Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 772.000 de lei și s-a dispus oprirea definitivă de la vânzare a produselor cu deficiențe, oprirea temporară a prestarii de servicii până la remedierea deficientțlor constatate pentru 6 magazine, oprirea temporară a prestarii de servicii în raioanele în care s-au înregistrat abateri, până la remedierea deficientțlor constatate pentru 25 de unități

și a fost propusă sancțiunea complementară de închidere temporară a unității, pe o durată de cel mult 6 luni pentru două magazine.

„Am schimbat pe o adevărată cascadă de acțiuni la nivel național. Rezultatele primelor controale din București și de la Cluj ne-au arătat că trebuie o mobilizare la nivel național. Trebuie să arătăm că întreaga Autoritate funcționează ca o mașinărie și are o abordare unitară la nivelul întregii țări. Pentru noi nu există mai multe variante de consumatori, ci doar unul singur: cetățeanul român”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.