Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANRE, reacție EXPLOZIVĂ pe tema OUG 114: 'Noi nu avem nevoie de acești bani pentru funcționarea autorității'

Contribuţia de 2% din cifra de afaceri pe care trebuie să o plătească companiile energetice către Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE), conform OUG 114/2018, este exagerat de mare, iar aceşti bani ar trebui să fie utilizaţi pentru a finanţa proiecte de eficienţă energetică, a declarat, marţi, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare (ANRE), Zoltan Nagy-Bege, într-o conferinţă pe teme energetice, conform Agerpres.

Citește și: Adrian Năstase, complet DEZLĂNȚUIT la adresa lui Radu Banciu: 'Cap - de Porc, crize de demență în fiecare seară'

"Cu două zile înainte de aprobarea OUG 114, ANRE a aprobat contribuţiile pe care trebuie să le plătească companiile licenţiate în 2019, era vorba de 0,1% din cifra de afaceri. Comparativ cu această valoare, contribuţia de 2% din OUG 114 este exagerat de mare, trebuie să fim sinceri. Noi nu avem nevoie de aceşti bani pentru funcţionarea normală a autorităţii. O contribuţie de 0,1% din cifra de afaceri era suficientă", a spus Bege.

Potrivit acestuia, ANRE va propune în următoarea perioadă modificarea legislaţiei, astfel încât aceşti bani să poată fi folosiţi pentru a finanţa proiecte de eficienţă energetică.

"Este o oportunitate senzaţională, de neratat, pot să spun. Este propunerea noastră ca aceşti bani să se folosească pentru proiecte de eficienţă energetică. Pentru aceasta este nevoie de modificarea legislaţiei, a atribuţiilor ANRE. Avem deja propuneri în acest sens, vom propune Parlamentului şi Guvernului modificări pentru a putea finanţa proiecte de eficienţă energetică", a arătat oficialul ANRE.

Aceasta deoarece, în prezent, contribuţia trebuie să meargă în bugetul ANRE, care este autoritate autonomă, finanţată integral din venituri proprii, independentă decizional, organizatoric şi funcţional, conform legislaţiei în vigoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.