Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANRE a declanșat controale la producătorii de energie electrică pentru a stabili diferența dintre puterea instalată și cea disponibilă

wikipedia
anre

ANRE a declanșat controale la producătorii de energie electrică, cu scopul de a vedea diferența dintre puterea instalată și cea disponibilă a declarat, luni, președintele autorității, Dumitru Chiriță, la o conferință de profil, potrivit Mediafax.

“Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a declanşat controale la toţi operatorii de producere a energiei electrice pentru a lămuri care este puterea instalată şi disponibilă în România, astfel încât să încurajăm investiţiile în capacităţi de producere. Avem, deja, producători care s-au oferit voluntar să-şi reducă licenţele şi în curând o să avem noi producători cărora noi o să le reducem licenţele pentru că au capacităţi care nu mai sunt demult disponibile", a susținut Chiriţă.

Avocatul lui Trump amenință cu dezvăluiri BOMBĂ: Stați să vedeți când ajungem la România

Oficialul ANRE a precizat că aşteaptă cu interes ceea ce se va întâmpla în urma negocierilor dintre România şi Comisia Europenă în ceea ce privește dezvoltarea de noi capacităţi de producere pe bază de surse regenerabile, avertizând că Transelectrica ar trebui să majoreze capacitatea de interconectare pe piața noastră.

"Transelectrica ar trebui să crească capacitarea de interconectare la graniţele cu România de la 2.000 şi ceva de MW la 5.000 şi ceva de MW, prin care s-ar diversifica sursele de aprovizionare în beneficiul clientului final. În această zonă investiţională, pe partea de energie electrică, se impune să luăm în calcul investiţii urgente de cel puţin 3.000 de MW, investiţii care să suplinească ceea ce astăzi este un deficit de producţie internă şi să ia în calul ceea ce înseamnă capacităţi de producere care vor ieşi din funcţiune în perioada următoare", a concluzionat preşedintele ANRE.

Conform datelor Ministerului Energiei, din cei 24.000 MWh din capacitățile de producție de energie din România lipsesc 8.000 MWh, situație generată de condiții juridice, de finanțare, de condiții de mediu sau tehnice. Capacitățile de producție din România asigură în prezent o producție de cel mult 8.000 MWh.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.