Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANRE a desemnat Electrica Furnizare drept furnizor în luna decembrie pentru clienții care nu au asigurată furnizarea energiei electrice din nicio sursă

fanatik.ro
Electrica Furnizareva

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a desemnat compania Electrica Furnizare drept furnizor de ultimă instanţă în luna decembrie pentru clienţii finali care nu au asigurată furnizarea energiei electrice din nicio altă sursă, la un preţ de peste 2.000 de lei pe MWh, potrivit unui document al ANRE, conform agerpres.

"Societatea Electrica Furnizare va prelua toţi clienţii care, în luna decembrie 2021, ajung în situaţia de a nu avea asigurată furnizarea energiei electrice din nicio altă sursă", se arată în document.

ANRE a aprobat şi preţurile pentru furnizarea de ultimă instanţă valabile pentru luna decembrie.

Astfel, Electrica Furnizare are cel mai mic preţ, respectiv 2.088 lei pe MWh. Urmează Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, ambele companii cu preţul de 2.359 lei pe MWh.

Alţi furnizori de ultimă instanţă sunt E.ON Energie România, cu preţul de 2.541 lei pe MWh, Tinmar Energy - 2.601 lei pe MWh şi CEZ Vânzare - 3.100 lei pe MWh.

"Clienţii care doresc încheierea unui contract cu un furnizor de ultimă instanţă şi al căror contract de furnizare a energiei electrice actual încetează se pot adresa oricărui furnizor din lista de mai sus. În cazul în care clienţii sunt beneficiari de serviciu universal, iar solicitarea acestora este anterioară datei de intrare în vigoare a contractului de furnizare a energiei electrice cu furnizorul de ultimă instanţă, contractul va fi încheiat la preţul din oferta de serviciu universal. În caz contrar, clientul este preluat de către furnizorul de ultimă instanţă la preţul de ultimă instanţă, conform reglementărilor în vigoare", se mai precizează în documentul ANRE.

Preţul de ultimă instanţă nu include tarifele reglementate de distribuţie, tariful de transport - componenta de extracţie din reţea - TL, tarif serviciu sistem, contribuţia pentru cogenerarea de înaltă eficienţă, valoarea certificatelor verzi, acciza, tariful pentru energia reactivă şi taxa pe valoarea adăugată.

Potrivit Legii 259/2021, preţul energiei la consumatorul final, inclusiv preţul de ultimă instanţă, este plafonat la 1.000 de lei pe MWh până la 31 martie 2022, diferenţa fiind acoperită de la bugetul de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.