Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANRE a stabilit data până la care companiile din energie trebuie să trimită cifra de afaceri

Companiile din energie vor trebui să trimită ANRE cifra de afaceri estimată pentru 2018, în vederea calculării contribuției de 2%, până pe 15 martie, anunță autoritatea miercuri, potrivit mediafax.

„Având în vedere publicarea, în Monitorul Oficial al României nr. 149/25.02.2019, a Ordinului președintelui ANRE nr. 18/2019 pentru aprobarea Metodologiei privind calculul și stabilirea contribuției bănești anuale prevăzute la art. 2 alin. (3^1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.33/2007 privind organizarea şi funcţionarea ANRE, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 160/2012, astfel cum a fost introdus prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 114/2018 si de modificare a Ordinului 224/2018, termenul pentru transmiterea cifrei de afaceri estimate pentru anul 2018 este 15 martie 2019”, arată anunțul ANRE.

Autoritatea anunța pe 19 februarie că amână termenul până la care companiile de energie și gaze trebuie să îi transmită cifra de afaceri obținută anul trecut, fără să menționeze noua dată.

Termenul inițial era 25 februarie, dar în lipsa unor clarificări, ANRE a decis să amâne termenul.

OUG nr. 114/2018 prevede modificarea contribuției bănești percepută de la titularii de licențe în domeniul energiei electrice, al energiei electrice și termice în cogenerare și al gazelor naturale. Nivelul contribuției este stabilit la 2% din cifra de afaceri realizată de operatorii economici din activitățile ce fac obiectul licențelor acordate de ANRE.

Recent, Doru Vișan, secretar de stat în Ministerul Energiei, a declarat că instituția pe care o reprezintă a solicitat o prorogare a taxelor pentru companiile din energie, cele care au fost introduse prin OUG nr. 114/2018, pentru un an. „OUG-ul (114/2018) este în dezbatere. Legat de companiile energetice, ministerul a cerut prorogarea, pe componenta de fiscalitate de 2% pe valoare. Este depusă la Ministerul Finanțelor și la Guvern. Am solicitat prorogare pentru un an, ce se întâmplă după vedem, vom analiza”, a afirmat Doru Vișan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.