Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘANSĂ ISTORICĂ România va primi de DOUĂ ORI mai mulți bani de la UE ca în fostul exercițiu financiar

eepgroup.eu
iuliu winkler

Parlamentarul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) a declarat joi, la Deva, că resursele financiare la care va avea acces România, în următorii doi ani, vor fi duble faţă de cele din ultima perioadă, el menţionând, în acest context, importanţa unei gestionări performante a acestor fonduri, conform Agerpres.

Citește și: Ministrul Educației, PRIMA SCHIMBARE în programa școlară: se vor introduce NOI materii opționale

În plan european, Iuliu Winkler a arătat că ne aflăm la începutul unui program de relansare economică ce va fi bazat atât pe bugetul 2021 - 2027 al Uniunii Europene, cât şi pe aşa-numitul program Next Generation EU - programul de relansare şi rezilienţă finanţat din împrumutul pe care Uniunea Europeană îl va lua, de 700 de miliarde de euro.

"Este un început de drum pentru ieşirea din criză. Cred că cea mai urgentă sarcină a guvernului este de a organiza impecabil campania de vaccinare împotriva COVID-19, apoi de a prezenta bugetul în 4 februarie- şi sprijin această idee a premierului Cîţu - atunci când îl va avea cu conţinutul deja adoptat şi asumat de către noii miniştri. Acest buget este promis ca fiind bazat pe investiţii şi acest lucru este corect pentru că România are acum o şansă a deceniului care stă în faţa noastră", a spus deputatul european.

În opinia sa provocarea guvernului va fi gestionarea eficientă a fondurilor de care va dispune ţara noastră, el salutând modelul de creştere economică bazat pe investiţii, promovat de actualul Executiv.

"Banii la care avem acces din diverse resurse: buget european, buget naţional, planul de rezilienţă şi relansare, înseamnă, de fapt, resurse dublate în aceşti ani, 2021 şi 2022, faţă de ceea ce am avut până în prezent, în ultimii doi ani. Dacă resursele sunt dublate, atunci evident că şi performanţa trebuie să fie dublată. Iată aici cea mai mare provocare a guvernului, care este aceea de a gestiona în mod eficient, mult mai eficient ca până acum, un buget care trebuie să fie orientat către investiţii, schimbând astfel modelul de creştere economică de până acum şi din timpul ultimelor guverne PSD - un model bazat pe consum ca motorul creşterii economice", a spus Iuliu Winkler.

El a apreciat că modelul de creştere economică bazat pe investiţii este unul mult mai eficient şi mult mai sustenabil decât cel axat pe consum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.