Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ansamblul de Muzică Tradiţională Românească 'Icoane', instruit şi condus de interpretul Ioan Bocşa, spectacol în Cetatea din Oradea

News.ro
episcopia greco-catolică oradea

Ansamblul de Muzică Tradiţională Românească "Icoane", instruit şi condus de interpretul Ioan Bocşa, va susţine vineri, 13 august, un spectacol la Oradea, numit "Suflet Românesc, atunci şi acum", ce va avea loc în Teatrul de Vară din Cetatea Oradea, cu intrare liberă, a anunţat marţi Primăria Oradea, conform agerpres.

Program serii de vineri va cuprinde între orele 20 şi 21, spectacolul live prezentat de Ansamblul "Icoane", al grupului Trio transilvan (ceteră, contră, gordună), conducător: maestrul Ovidiu Barteş, moment actoricesc cu Ioan Josan. Moderator implicat artistic va fi Ioan Bocşa.

Între orele 21 şi 22, se va proiecta poemul cinematografic "Suflet românesc atunci şi acum" - despre muzica poeziei şi poezia muzicii.

Ansamblul "Icoane" are în componenţă un grup vocal de fete şi unul de băieţi, un grup mixt, un trio transilvan şi interpreţi individuali. Acesta îşi propune să restaureze sonor unele producţii muzicale tradiţionale arhaice, preluate din colecţii şi fonoteci sau culese direct din zone ale ţării unde încă folclorul se mai practică după ritualuri străvechi.

Accesul la eveniment este gratuit, şi se va face începând cu ora 19.40, cu respectarea normelor de prevenţie în vigoare.

Evenimentul este disponibil atât pentru persoanele vaccinate, cât şi pentru cei care pot prezenta un buletin de testare rapidă efectuat în ziua evenimentului sau un test PCR cu rezultat negativ în ultimele 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore. Aceştia trebuie să vină cu certificatele de vaccinare/testare printate. Au acces şi persoanele care au trecut prin boală într-un interval de cel mult 180 de zile. Conform Ordinului nr. 3.245/1.805/2020 completat la 20.05.2021, minorii sunt exceptaţi de la prezentarea dovezilor medicale de orice fel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.