Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șanse slabe pentru un armistițiu în Gaza - Joe Biden năruie speranțele

Newsweek
Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden, care a declarat săptămâna aceasta că speră la o încetare a focului în Fâşia Gaza până luni, a revenit joi asupra afirmaţiei sale, spunând că această întrerupere a ostilităţilor "probabil că nu se va întâmpla până" la data respectivă, relatează AFP, potrivit Agerpres.

SUA examinează de asemenea "versiuni contradictorii" privind atacul care a avut loc joi, în timpul unei distribuiri de ajutoare în Gaza, a declarat preşedintele american pe peluza din faţa Casei Albe.

Peste 100 de palestinieni au fost ucişi în oraşul Gaza în timpul unei distribuiri de ajutoare umanitare, care a degenerat în haos, potrivit grupării Hamas care i-a acuzat pe soldaţii israelieni că au deschis focul asupra unei mulţimi înfometate. Surse israeliene au confirmat că soldaţii, simţindu-se "ameninţaţi", au tras cu muniţie reală, dar au negat că aceste tiruri ar fi responsabile pentru respectivul bilanţ al morţilor.

"Verificăm aceasta în momentul de faţă. Există două versiuni contradictorii ale celor întâmplate. Nu am încă un răspuns", a declarat Joe Biden.

Întrebat dacă este de părere că acest eveniment va avea un impact asupra negocierilor de încetare a focului, Joe Biden a răspuns: "Ştiu că asta se va întâmpla".

Preşedintele american a făcut aceste declaraţii înainte de a părăsi Casa Albă pentru o vizită la graniţa cu Mexicul, în aceeaşi zi în care fostul preşedinte şi candidatul republican Donald Trump va efectua şi el un turneu în zonă pentru a face campanie împotriva politicii guvernamentale privind imigraţia.

Preşedintele democrat, în vârstă de 81 de ani, se va deplasa la Brownsville, Texas, unde se va întâlni cu agenţi ai Poliţiei de Frontieră şi oficiali locali, potrivit Casei Albe.

Cu câteva ore înainte, Donald Trump, în vârsta de 77 de ani, se va afla în oraşul texan Eagle Pass, la aproximativ 500 km distanţă, de unde va susţine un discurs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.