Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ansu Fati, inclus la 16 ani în lotul lărgit al naţionalei de seniori a Spaniei

spania

Atacantul FC Barcelona Ansu Fati, în vârsta de 16 ani, se află pe lista preliminară a jucătorilor naţionalei de seniori a Spaniei convocaţi de selecţionerul Robert Moreno pentru meciurile cu Norvegia şi Suedia, din preliminariile Euro-2020, informează postul Cadena Ser, citat de presa spaniolă, potrivit news.ro.

Convocarea lui Fati la naţionala "mare" a Spaniei este surprinzătoare, după ce el fusese anunţat în lotul extins al reprezentativei iberice "under 17" pentru Cupa Mondială programată între 26 octombrie şi 17 noiembrie, în Brazilia, şi după ce Moreno afirmase că integrarea jucătorului în echipele naţionale ar trebui să se facă pas cu pas.

Clubul Barcelona se opune convocării la naţionala "sub 17", deoarece jucătorul său ar putea pierde până la şapte meciuri ale catalanilor.

Fati, care a primit de curând cetăţenia spaniolă, mai era în vederile tehnicianului Luis de la Fuente pentru naţionala "under 21".

Robert Moreno va anunţa lotul definitiv vineri, iar convocarea tânărului fotbalist depinde şi de starea lui de sănătate. Fati nu a evoluat în ultimul meci jucat de FC Barcelona, la Getafe, fiind accidentat.

Spania, care este în aceeaşi grupă cu România, va întâlni, la 12 octombrie, Norvegia, şi la 15 noiembrie, Suedia, ambele partide fiind programate în deplasare.

Meciul Spania - România va avea loc la 18 noiembrie, în ultima etapă a Grupei F a preliminariilor Euro-2020.

Consiliul de Miniştri a aprobat, la 20 septembrie, acordarea cetăţeniei spaniole celui mai promiţător tânăr jucător al echipei FC Barcelona, Ansu Fati, în vârstă de 16 ani, la solicitarea Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF) şi a Consiliului Superior al Sportului.

Anssumane Fati s-a mutat din Guineea-Bissau în Spania la vârsta de şase ani. El este la academia Barcelonei din 2012 şi a debutat la campioana Spaniei la 25 august, fiind cel mai tânăr jucător al catalanilor după 1941. El putea obţine uşor şi paşaport portughez, datorită bunicilor lui care s-au născut într-o fostă colonie portugheză.

Ansu Fati este şi cel mai tânăr jucător din istoria clubului FC Barcelona care evoluează în cupele europene, la vârsta de 16 ani, 10 luni şi 14 zile.

Jucătorul din Guineea-Bissau a devenit cel mai tânăr marcator al Barcelonei la 31 august, când a înscris în partida de campionat cu Osasuna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.