Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANSVSA a elaborat un proiect de ordin prin care susţine producătorii locali şi sistemul economic zonal

ansvsa

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a elaborat un proiect de ordin prin care susţine producătorii locali şi sistemul economic zonal, a anunţat joi autoritatea.

"Se urmăreşte stabilirea unui cadru legislativ prin care unităţile cu volum mic de producţie, care îşi desfăşoară activitatea în regiuni supuse unor constrângeri geografice specifice, să poată continua să producă şi, prin urmare, să contribuie la durabilitatea zonelor rurale şi economia locală, cu respectarea obiectivelor de siguranţă alimentară stabilite prin legislaţie", se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii ANSVSA precizează că, în acest caz, cerinţele privind amplasarea, construirea şi echipamentul unităţilor de procesare sunt mai flexibile. Totodată, o flexibilitate a cerinţelor se aplică şi în cazul laptelui crud pentru fabricarea produselor lactate, potrivit Agerpres.

"Proiectul de ordin oferă producătorilor de lapte aflaţi în regiuni supuse unor constrângeri geografice specifice posibilitatea de a se asocia şi înfiinţa ateliere locale de prelucrare a laptelui, care să proceseze o cantitate mică de lapte/an. Brânzeturile obţinute pot să fie comercializate direct consumatorului final sau prin intermediul unităţilor de desfacere cu amănuntul, aflate la o distanţă de până la 100 km. Condiţia este ca grupul de producători să fie stabilit şi menţinut ca o singură unitate de procesare", se mai spune în documentul citat.

Conform sursei citate, documentul vine şi cu înlesniri pentru crescătorii de vaci de lapte din aceste zone, în sensul reducerii numărului şi frecvenţei testelor de laborator obligatorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.