Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANSVSA: Numărul focarelor stinse de pestă porcină africană îl depăşeşte pe cel al focarelor active; boala evoluează în continuare cu 530 de focare în 128 de loc

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pesta porcina

Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 128 de localităţi din 16 de judeţe, cu un număr de 530 de focare, potrivit ultimei informări transmise de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Numărul focarelor stinse până în prezent depăşeşte numărul focarelor active, fiind vorba despre peste şapte sute de focare stinse, scrie News.ro.

Citește și: Nervi în PSD, după ATACUL lui Vosganian: 'Domnule Vosganian, vă sfătuiesc să beți vreo doi litri de ceai de tei concentrat'

Potrivit ANSVSA, pesta porcină evoluează în continuare în 128 de localităţi din 16 de judeţe, cu un număr de 530 de focare În alte 5 judeţe există doar cazuri la mistreţi. În total au fost eliminaţi 365.593 de porci afectaţi de boală şi există 1.288 de cazuri la mistreţi.

În total au fost stinse 712 focare, cele mai multe, respectiv 112, în judeţul Brăila. Au mai fost stinse peste o sută de focare în judeţele Ialomiţa şi Călăraşi.

”Până la această data (22.04.2019) au fost despăgubiţi 8.625 de proprietari, valoarea totală a plăţilor fiind de 251.584.740 de lei”, a transmis, luni, ANSVSA.

În judeţul Tulcea s-a plătit cea mai mare sumă de bani, respectiv 46.605.550 de lei pentru 1.166 de exploataţii dintr-un total de 1.178 de exploataţii afectate.

Prezenţa virusului PPA în ţara noastră a fost semnalată pentru prima oară pe 31 iulie 2017, în judeţul Satu-Mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.