Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANT: Costul vacantelor în România va scadea cu peste 10% din vara

bani

Turistii români si straini care îsi vor face vacantele în România începând cu aceasta vara vor cheltui cu 10% mai putin pe cazare si mese, dupa ce TVA la alimente va fi redus la 9% din iunie, masura la care se adauga si reducerea taxei la pachetele turistice, de la 1 ianuarie, potrivit ANT.

"Costul vacantelor va scadea cu cel putin 10% din vara, si când spun vacante ma refer nu doar la pachetul de cazare cu mic dejun, ci la cât cheltuieste turistul în statiune pe mâncare si cazare", a declarat, pentru Mediafax, Mirela Matichescu, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT).

Ea a spus ca scaderea se datoreaza atât reducerii TVA la alimentatie, de la 24% la 9%, încâpând din iunie, cât si scaderii taxei pe valoarea adaugata, tot la 9%, la pachetele turistice, aplicata de la începutul anului.

Mirela Matichescu crede ca toate restaurantele din statiuni vor ieftini meniurile din luna iunie, lucru care se va resimti în bugetul turistilor, unde mâncarea ocupa cel mai important loc, alaturi de cazare.

"Cu aceste reduceri speram sa intram într-o competitie reala cu concurentii nostri, în special cu Bulgaria. Masurile disciplinare din ultima vreme, însotite de facilitati fiscale, vor fi benefice pentru turismul românesc. Operatorii economici vor fi motivati sa lucreze la vedere si sa marcheze totul pe casa", crede oficialul ANT.

Premierul Victor Ponta a anuntat marti ca taxa pe valoarea adaugata va fi redusa la 9%, din luna iunie, pentru toate produsele agro-alimentare, inclusiv la bauturi nealcoolice si la servicii de alimentatii publice. El a precizat ca TVA va fi redusa la toate alimentele, fara diferentieri, pentru o aplicare simplificata, dar si la bauturile nealcoolice si serviciile de alimentatie publica.

Guvernul îsi mentine totodata intentia de a reduce cota standard de TVA la 20%, din ianuarie, dupa ce în primul trimestru al acestui an încasarile la buget au fost cu 5 miliarde lei mai mari fata de trimestrul similar de anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.