Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șantaj incredibil la Cluj: Au dat aproape 120.000 de euro, de teamă că o rudă a lor ar putea să-i 'toarne'

O parte din redactia unui saptamanal din Buzau, retinuta pentru santaj

Un bărbat și o femeie au fost reținuți și ulterior plasați sub control judiciar fiind cercetați într-un dosar de șantaj cu un prejudiciu de 119.000 de euro. Luni, bărbatul și femeia au fost depistați în flagrant pe raza comunei Gârbau, având asupra lor suma de 20.000 euro, pe care ar fi obținut-o anterior de la una dintre victime, potrivit Mediafax.

Potrivit IPJ Cluj, polițiștii au reținut, luni, pentru 24 de ore un bărbat de 30 de ani din județul Caras-Severin și o femeie de 47 de ani din județul Timiș, cei doi fiind bănuiți de săvârșirea infracțiunii de șantaj.

Din 16 februarie și până în prezent, aceștia sunt bănuiți de faptul că, invocând arestarea unei persoane în străinătate, ar fi exercitat presiuni asupra persoanelor vătămate, primind de la aceștia suma de aproximativ 119.000 euro.

În urma probatoriului administrat, față de aceștia a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind conduși și predați reprezentaților CRAP Alba, respectiv CRAP Sălaj.

În urma prezentării în fața instanței, cei doi au fost plasați sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Au stors aproape 120.000 de euro de la rudele unui presupus arestat în Germania

 

Anchetatorii clujeni dezvăluie că, timp de peste o lună, începând cu 16 februarie și până în prezent, cei doi inculpați au exercitat presiuni asupra victimelor, pretinzând că o persoană apropiată a fost arestată în străinătate, și au reușit să obțină o sumă de aproximativ 119.000 de euro de la acestea.

La data de 18 martie, în jurul orei 15:00, cu sprijinul polițiștilor din Huedin și Direcției Operațiuni Speciale, bărbatul și femeia au fost prinși în flagrant delict pe teritoriul comunei Gârbau din județul Cluj, fiind asupra lor suma de 20.000 de euro, pe care o obținuseră anterior de la una dintre victime. Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore și, ulterior, prezențați în fața instanței, au fost plasați sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Conform unor surse judiciare, cei doi ar fi șantajat două persoane pentru a împiedica o altă rudă a acestora, presupus arestată în Germania, să le furnizeze informații. Inițial, suma de bani ar fi urmat să fie folosită pentru angajarea unui avocat și alte proceduri legate de apărare în proces, însă această acuzație nu s-a confirmat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.