Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antena 3 face noi dezvăluiri despre familia Băsescu: Ce spune un celebru procuror

mircea Basescu

Noi dezvăluiri din dosarul lui Mircea Băsescu. Fratele fostului preşedinte, Traian Băsescu a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Decizia nu este însă definitivă. Membrii familiei Anghel au primit şi ei pedepse între 4 ani şi jumătate şi 13 ani, pentru că şi-au cerut banii înapoi.

Citeşte şi: Măcel comis de Statul Islamic: 60 de persoane au fost ucise

Procurorul Eugen Iacobescu, cel care a început ancheta în acest caz, în 2011, a declarat, într-o intervenție telefonică la Sinteza zilei, că pedeapsa primită de Mircea Băsescu, de patru ani de închisoare, este mult prea mică în raport cu persoana făptuitorului. Procurorul Eugen Iacobescu explică faptul că instanța ar fi trebuit să țină cont de trei criterii, atunci când a stabilit pedeapsa pentru Mircea Băsescu. Aceste criterii sunt: calitatea sau funcția făptuitorului, gravitatea faptelor și cuantumul sumei cerute.

Citeşte şi: ALERTA. Combatanti islamisti se intorc in Germania. Peste 400 de persoane supravegheate

Prin urmare, potrivit celor trei criterii, Mircea Băsescu ar fi trebuit să primească 7 ani de închisoare. Exact atât au cerut și procurorii din dosar. Judecătorii au considerat însă că 4 ani sunt suficienți. Mai mult Eugen Iacobescu a reiterat faptul că în înregistrările pe care le-a făcut în acest dosar se vorbește clar despre Traian Băsescu și banii care au ajuns la el. Procurorul Eugen Iacobescu a afirmat că în dosarele care îl privesc pe Traian Băsescu ”cheia” se află la Klaus Iohannis.

”Cheia e la domnul Iohannis. Eu aș cere de la SRI și SIE toate informările pe care ei le-au făcut către Traian Băsescu. E imposibil să nu fi făcut că se fură de la ANRP, de la Microsoft, și altele”, a spus procurorul pentru Antena 3.

Citeşte şi: O nouă ameninţare teroristă în Europa: Italia e vizată

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.