Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antentat Paris. Descoperire socanta a anchetatorilor

atentate paris atentat

Anchetatorii in cazul atentatelor de la Paris au facut o descoperire socanta - doi dintre atacatori erau cetateni francezi, cu resedinta la Bruxelles, dintre care unul figura în cartierul Molenbeek. Cei doi fac parte dintre autorii atentatelor de vineri seară de la Paris, ei decedând la locul faptei, a indicat duminică Parchetul federal belgian, într-un comunicat, transmite AFP.

'Două automobile înmatriculate în Belgia au fost găsite la Paris' de către anchetatorii francezi, 'una în apropierea (sălii de concerte) Bataclan, iar alta lângă (cimitirul) Pere Lachaise', au explicat procurorii belgieni, potrivit cărora 'ancheta demonstrează că aceste două vehicule au fost închiriate la începutul săptămânii în regiunea bruxelleză'.

'O persoană care a închiriat unul din vehicule a făcut obiectul unui control la Cambrai (nordul Franţei), la 14 noiembrie, ora 9.10, pe autostrada A2 în direcţia Belgiei. Maşina controlată a fost apoi interceptată la Molenbeek-Saint-Jean ieri (sâmbătă) după-amiază', adaugă Parchetul federal.

În total, şapte persoane au fost reţinute începând de sâmbătă în Belgia în cadrul anchetei privind atentatele de la Paris, iar 'unele dintre aceste persoane ar putea fi deferite judecătorului de instrucţie în orele următoare', indică aceeaşi sursă.

Conform Parchetului, poliţia a procedat sâmbătă la percheziţii la Molenbeek, obiectele confiscate fiind în curs de examinare.

'Din prima oră, autorităţile judiciare belgiene şi franceze colaborează activ. Pentru a accelera schimbul de informaţii, au decis să constituie o echipă comună de anchetă', mai menţionează Parchetul federal, precizând că 'anchetatori francezi se află în prezent la Bruxelles'.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.