Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anthony Fauci dă BOMBA despre tulpina britantică a COVID 19: Are puterea de a produce mai multe DAUNE, inclusiv deces

CNBC
Anthony Fauci

Autorităţile americane ar trebui să se aştepte la ce este mai rău în legătură cu noua tulpină a coronavirusului, a declarat duminică expertul-şef în boli infecţioase din SUA, dr. Anthony Fauci, potrivit DPA.

"Trebuie se ne asumăm acum că (versiunea) care circulă în special în Marea Britanie are o creştere a virulenţei, în special puterea virusului de a produce mai multe daune, inclusiv deces", a spus directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, într-o emisiune la postul de televiziune CBS, conform Agerpres.

Citește și: BĂTAIE de JOC în Timiș: ZECI de oameni, VACCINAȚI peste rând, fără programare - Beneficiarii, trimiși la plimbare

El a comentat noile descoperiri conform cărora noua formă a virusului, originară din Marea Britanie, are o rată a mortalităţii cu 30% mai mare pentru persoanele de peste 60 de ani, comparativ cu tulpina iniţială.

"Este o creştere semnificativă", a precizat Fauci.

"Vream să analizăm şi noi datele, dar avem toate motivele să le credem", a afirmat el în legătură cu autorităţile britanice.

În privinţa unei tulpini diferite care provine din Africa de Sud, Fauci a spus că vaccinurile par să fie mai puţin eficiente împotriva acesteia "în unele cazuri".

În acelaşi timp, dr. Deborah Birx, fostă coordonatoare a campaniei împotriva coronavirusului în cadrul Casei Albe conduse de Donald Trump, a făcut dezvăluiri în legătură cu atitudinea administraţiei precedente faţă de izbucnirea epidemiei.

"Au fost oameni la Casa Albă care credeau cu certitudine că este vorba de o farsă", a declarat Deborah Birx tot la CBS. "Informaţiile erau confuze la început", a precizat ea.

"Toată lumea a făcut interpretări pe baza a ce ştia", a adăugat ea.

Deborah Birx, devenită celebră pentru tăcerea ei în timpul unei conferinţe de presă incoerente din aprilie 2020 în care Trump a sugerat folosirea înălbitorului ca tratament împotriva COVID1-9, a spus că s-a gândit "mereu" să îşi dea demisia din acest grup de lucru disfuncţional.

"De ce ai vrea să treci prin aşa ceva în fiecare zi?", a declarat ea.

"A trebuit să mă întreb în fiecare dimineaţă: Este ceva ce cred că pot să fac care să ajute la combaterea pandemiei? Şi m-am întrebat asta şi în fiecare noapte", a adăugat Deborah Birx, care a afirmat în decembrie că intenţionează să se retragă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.