Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anton Pisaroglu nu va mai candida la șefia Federației Române de Rugby

arhiva personala
Anton Pisaroglu

Anton Pisaroglu a decis să renunțe la șefia FRR și va face echipă cu actualul președinte, Alin Petrache, candidând pentru poziția de vicepreședinte.

Consultantul internațional, care evocase posibilitatea de a candida pentru funcția de președinte al Federației Române de Rugby, a anunțat luni, în exclusivitate pentru ProSport, că a hotărât să nu-și mai depună candidatura.

„Am decis că acum e momentul unității, nu al dezbinării. Situația rugbyului românesc e foarte complicată, iar cea mai bună soluție acum e să ne unim forțele pentru a ajuta acest sport extraordinar”, a declarat Anton Pisaroglu pentru ProSport.

„Lupta noastră, ca oameni de rugby, trebuie să fie pentru salvarea acestui sport, a bazei sale materiale. Trebuie de asemenea să atragem către rugby noile generații, care azi pur și simplu nu au șansa de a practica acest sport”, a continuat Pisaroglu.

El a afirmat de asemenea că vrea să facă echipă cu actualul președinte al Federației, Alin Petrache. „Șansele rugbyului depind de capacitatea noastră de a trage împreună pentru un obiectiv comun. Obiectivul meu pentru rugby e similar cu cel al lui Alin Petrache. E mult de muncă și vreau să pun umărul la renașterea rugbyului românesc”, a precizat Pisaroglu.

Citește și: SURSE Bebelușul ajuns în spital după BOTEZ a MURIT: micuțul era născut prematur

Consultantul internațional a adăugat că fiecare om din conducerea FRR trebuie să fie „loial în primul rând rugbyului”, iar asta înseamnă inclusiv „să apere acest sport, chiar dacă asta ar putea deranja pe alții”.

Pisaroglu a spus că va continua să-și susțină opiniile și că „rugbyul românesc nu trebuie să-și ceară scuze că există”, ci trebuie să fie „mai articulat” în stabilirea proiectelor sale și în atragerea de resurse pentru acest sport.

Pisaroglu a jucat rugby la CSA Steaua București și a fost component al echipelor naționale de rugby de juniori și U20, jucând ulterior și pentru echipa națională a României de rugby 7 seniori. El a practicat de asemenea kickboxing și sambo (un stil de arte marțiale derivat din judo).

Absolvent al Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București, Pisaroglu a urmat și cursuri de științe politice și securitatea informației la Universitatea Yale din SUA și la Universitatea din Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.