Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antonel TANASE: Mesaj pentru romanii de pretutindeni!

In ultima zi de campanie electorala, Antonel Tanase, candidat la alegerile parlamentare din 6 decembrie, transmite romanilor de pretutindeni ca Guvernul Ludovic Orban este alături de ei și va face tot ce este instituțional posibil pentru a le fi alături în aceste momente deosebit de dificile, iata mesajul:
"În primul rând, vreau ca românii din diaspora să știe că Guvernul Ludovic Orban este alături de ei și va face tot ce este instituțional posibil pentru a le fi alături în aceste momente deosebit de dificile. Îi rugăm să respecte legislația în vigoare atât în țările în care aceștia trăiesc și muncesc, cât și regulile și măsurile luate de Guvernul Orban - care sunt corelate cu cele europene și internaționale -, atunci când vor să revină în țară. Dorința noastră, la nivel guvernamental, este să îi protejăm pe cei vulnerabili, să limităm, pe cât posibil, răspândirea acestui virus și să îi salvăm pe cei care, din nefericire, se infectează.
În al doilea rând, ne dorim ca alegerile parlamentare din 6 decembrie să fie organizate în cele mai bune condiții legale și de siguranță pentru cetățenii noștri de peste hotare. În acest sens, prim-ministrul Ludovic Orban le-a transmis deja reprezentanţilor misiunilor diplomatice române să întreprindă demersuri pentru asigurarea celor mai bune condiţii pentru exercitarea dreptului de vot al românilor din diaspora la alegerile parlamentare. Totodată, la nivelul Ministerului Afacerilor Externe și al Autorității Electorale Permanente se fac toate demersurile necesare pentru buna desfășurare a votului în diaspora. Îi asigur pe românii noștri din străinătate că totul este sub control și îi invit să își exprime, în condiții de siguranță, votul pentru viitorul Parlament, așa cum trebuie să se întâmple într-o țară democratică. Alegerile parlamentare sunt esenţiale pentru că reprezintă singura opţiune democratică validă, care să ne permită să avem un nou Legislativ reprezentativ şi legitimat prin votul cetăţenilor.
În al treilea rând, să  nu uităm că mulți dintre românii din străinătate nu au plecat din România de bine ce le-a fost în țară. Cei mai mulți dintre ei au căutat o viață mai bună pentru familiile lor, pentru copiii lor, au căutat joburi mai bune, salarii mai mari, au căutat o infrastructură mai bună de transport, o infrastructură mai bună de sănătate și de educație și, nu în ultimul rând, au căutat o țară în care administrația publică să nu îi desconsidere și să le ofere acces rapid, online, la serviciile de care au nevoie."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.