Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antoneta Ioniță (PNL): Perspectiva economică a României s-a degradat din cauza cheltuielilor deviaționiste ale Guvernului PSD

Deputatul PNL Antoneta Ioniță a declarat, într-un comunicat de presă, că perspectiva economică a României s-a degradat din cauza cheltuielilor deviaționiste ale Guvernului PSD care au condus la un deficit de peste 4% pentru anul în curs.

„Perspectiva economică a României s-a degradat nu din cauza PNL, ci chiar din cauza guvernării PSD. Criticile PSD la adresa Guvernului PNL în privința ratingului de țară al României nu au nici un fundament, Agenția Standard & Poor’s arătând, într-un comunicat de presă, următoarele: „Cheltuielile publice deviaționiste făcute de fostul Guvern l-a forțat pe cel actual să-și revizuiască ținta de deficit bugetar pentru 2019 și 2020”.

Așadar, PSD, prin reprezentanții săi, combate realitatea evidențiată chiar de o agenție extrem de credibilă pe piața financiară internațională, iar aceasta spune negru pe alb care sunt cauzele deprecierii economiei”, se arată în comunicatul de presă al deputatului PNL.

Citește și: ALERTĂ - Fostul ministru Răzvan Cuc, audiat la DNA în dosarul mitei de la PSD Arad

Liberala a punctat că românii trebuie să știe că în plan economic „consecințele guvernării dezastruoase a PSD din ultimii 3 ani se văd în cele mai recente date economice: rata anuală a inflației a urcat la 3,8% în luna noiembrie, deficit de peste 4% pentru anul 2019, iar pentru 2020 va ajunge la 3,6%”.

„PNL a asumat guvernarea ca să oprească dezastrele PSD și să repare cât mai multe situații generate iresponsabil de fosta guvernare. Ieri, prin angajarea răspunderii pe trei proiecte de legi importante, Executivul a făcut un prim pas pentru corectarea derapajelor fostei guvernări: Legea plafoanelor, necesară definirii bugetului pentru 2020; Legea care statuează transportul gratuit pentru elevi și Legea privitoare la buna funcționare a instanțelor judecătorești și a parchetelor”, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.