Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antonie Solomon, dezvăluiri SPECTACULOASE: Cine l-a condamnat și de cine a fost avertizat

antonie solomon

La aproape trei ani de la eliberare, Antonie Solomon vorbește pentru Oltenia.info. Este primul interviu acordat de fostul primar al Craiovei după ieșirea din închisoare. Antonie Solomon a condus destinele Craiovei vreme de 11 ani. Din 2001 în 2004 a fost vice-primar, iar apoi a câștigat două mandate de primar. A plecat din primărie după niște alegeri câștigate „la mustață” de Olguța Vasilesu și a ajuns în pușcărie după un dosar în care DNA nu a probat niciodată luarea de mită.

Antonie Solomon vorbește despre felul în care a început dosarul său de la DNA, despre avertismentele pe care le-a primit, asigurările de la București că nu va fi condamnat, dar și despre relația sa cu Traian Băsescu.

„Eu am zis că cine a înființat PNA-ul, recte Adrian Năstase, DNA-ul a continuat, s-a dus pe o treaptă superioară, a făcut un lucru bun. Trebuia cumva să apară o sperietoare în România pentru oamenii politici, oamenii din administrație, cei care fură din banul public, din fonduri europene. A fost foarte bine, numai că mai sunt și procurori printre procurori cu exces de zel. Nu-i place de cum arăți: „gata, trebuie să ajungă la pușcărie”. Aici e un lucru rău. E prima intervenție, niciodată nu am criticat DNA-ul sau puterea judecătorească. Asta este. În viață am fost și eu un mic infractor așa.

Avertismentul meteorologilor: România, lovită de fenomene extreme în următoarele zile

Nu poți să fi om bogat și om cinstit. Nu există în lumea asta, nu în România. Am zis că m-au luat degeaba acum înseamnă că plătesc pentru alte mici tâmpenii pe care le-am făcut. După Revoluție. Că e legal, că nu e legal. Nu existau legi. Cu factură, fără factură și s-au acumulat și am știut ce să fac cu banii ca să-mi asigur o bătrânețe liniștită și dacă mă duc în fața cuiva spun „unite cine sunt, nu am venit să vă fur pe voi acum sau să-mi bat joc de orașul ăsta.”

Sorin Grindeanu, OPERAT la Spitalul Militar / UPDATE

Venise la mine la pușcărie la Pitești cel care a făcut Revoluția, Voiculescu. Gelu Voican Voiculescu și Scaletschi. Că e o mișcare de stradă, că au ieșit oamenii. Că nici la Revoluție nu a fost așa, spontan. Că să dăm la CEDO.

Ce să dau la CEDO? Cine plătește la CEDO? Tot poporul român. O să-mi dea ceva. 3000 - 5000 - 10000 că n-a fost proces corect. Cum a făcut Gutău că a câștigat la CEDO. Că nu s-a respectat la instanța națională ceva. Eu am zis nu. Dacă ar plăti un anume judecător ar fi altceva.

Cea care m-a condamnat la prima instanță o cheamă sau o chema Sofica Dumitrașcu, vara lui Gigi Becali. Am avut o întâlnire cu Gigi Becali, camere comune Senatul cu Camera Deputaților și mi-a zis să-mi dau demisia. „Dă-ți demisia. Ești pe tabel, te împușcă ăștia. Stai să vezi tu. Știi cine te judecă? Vară-mea”. Și mi-a spus să-mi dau demisia. Ce mai vreți? Să fiu avertizat că nu am ce să-i fac. Am întrebat: „Cum, mă”. „Toți vor să te bage în pușcrie. Și ăia și ăia.” (...) Dumnezeu a pedepsit-o pe Sofica Dumitrescu, cea care m-a condamnat la prima instanță. Vara lui Gigi Becali care mi-a spus că nu e în regulă, dar trecem peste asta. Poate că asta a fost o pedeapsă blândă pentru mine. Îi mulțumesc lui Dumnezeu. M-a pedepsit ușor. Putea să fie mult mai rău. Băiatul meu s-a maturizat. Familia mea e mai unită ca oricând. E ca un monolit. N-ai cum să desfaci. Puteau să mă condamne 1000 de ani. Familia e familie. Am văzut dragoste adevărată.”, mărturisește Antonie Solomon într-un interviu incendiar.

Pe fostul președinte al României l-a considerat responsabil de arestarea și condamnarea sa.

„Probabil l-a deranjat votul din Craiova. Geoană a luat 80.000 de voturi, Băsescu 66.000. Dacă mai luam 6 - 8000 de la Geoană la Băsescu câștiga ăsta aici. Dar nimeni nu și-a pus problema dacă eram eu câte voturi lua Băsescu aici. I-am și spus când a venit la Cetate cu scandalul cu Dinescu: „Câștigați cu un vot”. Mi-a zis „Du-te, bă, l-am bătut pe Adrian Năstase cu 300 - 400 de mii de voturi, pe ăsta îl bat cu un milion. Uite că s-a adeverit. Eu știam. Aveam sondajele mele. Traian Băsescu nu era, nu era iubit aici. Degeaba. Încercam eu.”

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.