Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antonio Tajani a câştigat şi al doilea tur al alegerilor pentru preşedinţia PE

parlamentul european

Candidatul PPE la preşedinţia Parlamentului European, Antonio Tajani, a câştigat şi al doilea tur al alegerilor pentru desemnarea preşedintelui Legislativului european, conform rezultatelor oficiale anunţate de preşedintele PE, Martin Schulz. Tajani a obţinut 287 de voturi, faţă de 274 obţinute în primul tur. Rezultatul nu este însă suficient pentru ca popularul să fie desemnat preşedinte al PE, aşa că va urma un al treilea tur de scrutin.

Socialistul Gianni Pitella care a obţinut 200 de voturi, faţă de 183 în primul tur. Pe trei s-a clasat reprezentanta grupării conservatorilor şi reformiştilor europeni, Helga Stevens, cu 66 de voturi faţă de 77 obţinute în primul tur. Jean Lambert, reprezentanta grupului ecologist, a fost votată de 51 de europarlamentari, cu 5 mai puţini decât în turul precedent. Europarlamentarul român Laurenţiu Rebega a obţinut un rezultat mai bun decât în turul precedent, cu 45 de voturi, faţă de 43 obţinute iniţial, conform Agerpres.

Ultima clasată după al doilea tur este Eleonora Forenza, care a candidat din partea grupării stângii europene şi a obţinut 42 de voturi, cu 8 mai puţine decât în primul tur. A treia rundă de vot are loc la 18:30, ora României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.