Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antony Blinken a cerut vineri eliberarea ostaticilor americani de către Hamas

playtech.ro
Antony Blinken

Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a cerut vineri eliberarea ostaticilor americani de către Hamas, salutând faptul că cele două femei americane eliberate au ajuns în Israel, informează AFP, citat de Agerpres.

"Dar mai sunt încă zece americani a căror soartă în acest conflict nu este cunoscută. Ştim că unii dintre ei sunt deţinuţi de Hamas, alături de alţi aproximativ 200 de ostatici ţinuţi în Gaza", a declarat Blinken la o conferinţă de presă.

"Este vorba de bărbaţi, femei, băieţi, fete, persoane în vârstă, din multe ţări, toţi ar trebui eliberaţi", a adăugat el.

Două femei americane luate ostatice pe 7 octombrie de Hamas în timpul atacului sângeros al grupării islamiste palestiniene asupra Israelului au fost eliberate vineri şi se află în Israel.

Blinken a precizat că o echipă a ambasadei americane le va vizita, declinând orice indiciu al stării lor de bine.

Întrebat despre o declaraţie a Hamas în care se afirma că organizaţia lucrează cu mediatori pentru eliberarea ostaticilor civili, secretarul de stat american a cerut ca toţi ostaticii să fie "eliberaţi imediat şi necondiţionat".

"Nu aş lua drept sigur ceea ce spune Hamas", a adăugat el, subliniind că "fiecare ostatic trebuie eliberat şi trebuie eliberat acum".

Antony Blinken, care s-a întors miercuri dintr-un turneu intens în Israel şi mai multe ţări arabe, a mulţumit din nou călduros Qatarului pentru eforturile depuse în eliberarea ostaticilor americani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.