Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antony Blinken cere încetarea violenţelor israeliano-palestiniene

Business Standard
Antony Blinken

Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a reiterat miercuri, într-o convorbire telefonică cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, apelurile la încetarea violenţelor dintre Israel şi palestinieni, relatează AFP.

"Secretarul de stat şi-a reiterat apelul către toate părţile în favoarea unei dezescaladări a tensiunilor şi a încetării violenţei", a indicat Departamentul de Stat într-un comunicat. De asemenea, el ''a subliniat necesitatea ca israelienii şi palestinienii să poată trăi în siguranţă'' şi ''să se bucure de libertate, securitate, prosperitate şi democraţie în aceeaşi măsură'', potrivit agerpres.ro.

Un băiat de şase ani a fost ucis miercuri seară de un tir de rachete în Sderot, un oraş israelian aflat în apropiere de Fâşia Gaza, au anunţat echipe de intervenţie israeliene.

Serviciile de salvare ''nu au putut salva copilul din cauza gravităţii rănilor'', se arată într-un comunicat, potrivit căruia o femeie se află în ''stare critică'' în Sderot în urma unui atac cu rachete.

Moartea acestui copil creşte la şapte numărul persoanelor ucise - inclusiv un soldat - în Israel după ce grupurile armate din Gaza, în principal Hamas, şi-au intensificat de luni seara atacurile cu rachete împotriva oraşelor israeliene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.