Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antony Blinken îndeamnă israelienii şi palestinienii 'să protejeze civilii şi mai ales copiii' în conflictul israeliano-palestinian

Business Standard
Antony Blinken

Secretarul de Stat american Antony Blinken îndeamnă luni israelienii şi palestinienii ”să protejeze civilii şi mai ales copiii” şi reafirmă că statul evreu are, ”în calitate de democraţie”, o ”datorie specială” în acest sens, relatează AFP.

Statele Unite vor să practice o ”diplomaţie activă” cu scopul de a pune capăt violenţelor israeliano-palestiniene, care durează de o săptămână, anunţă el.

”Vom continua să practicăm o diplomaţie activă, pentru a pune capăt acestui ciclu al violenţei” şi ”suntem pregătiţi să ne oferim susţinerea, dacă părţile vor să ajungă la un armistiţiu”, a anunat el într-o vizită la Copenhaga.

Statele Unite cer ca Israelul să le prezinte ”precizări” cu privire la ”justificarea” atacului aerian în care a distrus, sâmbătă, la Gaza, un imobil în care se aflau sedii ale unor publicaţii internaţionale, a anunţat Blinken.

Foarte prudent, el a declarat că nu a văzut, personal, eventuale informaţii împărtăşite de către autorităţile israeliene şi nu s-a pronunţat cu privire la legtimitatea acestui atac aerian, scrie News.ro.

”Mai general spus, asta înseamnă că, dacă este cu adevărat crucial, Israelul are o responsabilitate specială în problema protejării civililor în timp ce se apără, iar asta include în mod absolut jurnaliştii”, a subliniat el.

”ŢINTĂ PERFECT LEGITIMĂ”

Blinken face aceste declaraţii după ce premierul israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu a ameninţat duminică că această campanie militară israeliană în Fâşia Gaza are să mai dureze, în pofida mai multor tentative diplomatice de restabilire a calmului în regiune.

”Campania noastră împotriva unor organizaţii teroriste continuă cu toată forţa”, a anunţat el într-un discurs televizat.

”Acţionăm acum, atât timp cât este necesar, pentru a restabili calmul şi liniştea pentru voi, cetăţenii Israelului. Asta va lua timp”, a spus el.

Imobilul în care se aflau sedii ale unor instituţii media, la Gaza, distrus sâmbătă într-un atac aerian, era ”o ţintă perfect legitimă”, a apreciat Netanyahu.

El a precizat că-şi bazează spusele pe informaţii de la serviciile de informaţii.

În clădirea, în care se aflau sediile agenţiei americane de presă The Associated Press şi televiziunii Al-Jazeera, se afla şi ”un birou al informaţiilor organizaţiei teroriste palestiniene (...) care pregăteşte şi organizează atacuri teroriste împotriva civililor israeliani”, a declarat Netanyahu postului american CBS.

”Deci este o ţintă perfect legitimă”, a apreciat el.

Netanyahu anunţat că aceste informaţii au fost împărtăşite autorităţilor americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.