Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antony Blinken, îngrijorat de decizia talibanilor care au interzis femeilor să lucreze în ONG-uri

Al Jazeera
Antony Blinken

Secretarul de stat american Antony Blinken a avertizat sâmbătă cu privire la consecinţele devastatoare pentru Afganistan ale deciziei regimului taliban de la Kabul, care a interzis femeilor să lucreze în ONG-uri, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Sunt foarte îngrijorat de interzicerea talibanilor pentru femei de a distribui ajutoare umanitare vitale pentru milioane de persoane în Afganistan", a scris Antony Blinken pe Twitter."Această decizie poate fi devastatoare pentru poporul afgan", a adăugat şeful diplomaţiei americane.

Ministerul afgan al Economiei a ordonat tuturor organizaţiilor neguvernamentale naţionale şi internaţionale să suspende locurile de muncă ale angajatelor lor până la noi ordine. Motivul invocat a fost nerespectarea regulilor cu privire la purtarea hijabului, vălul pe care femeile sunt obligate să îl poarte în public. În cazul nerespectării acestui ordin, licenţa ONG-urilor va fi retrasă.

Femeile şi fetele afgane au fost în mare parte excluse din viaţa publică după ce talibanii au preluat puterea în august 2021. În pofida promisiunilor de a fi mai flexibili, talibanii au revenit la interpretarea ultra-rigoristă a islamului, care a marcat prima lor perioadă la putere (1996-2001).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.