Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antony Blinken și Jens Stoltenberg: Imaginile cu morţii din Bucha sunt o 'lovitură în stomac'

The Associated Press
morti ucraina

Imaginile cu numărul mare de ucraineni morţi în oraşul Bucha din regiunea Kiev, descoperiţi de forţele ucrainene după retragerea trupelor ruse, sunt o "lovitură în stomac", a declarat duminică, într-un interviu pentru CNN, secretarul american de stat Antony Blinken, potrivit AFP şi Reuters.

"Nu putem normaliza acest lucru. Este realitatea a ceea ce se întâmplă în fiecare zi, atât timp cât brutalitatea Rusiei împotriva Ucrainei continuă", a spus şeful diplomaţiei americane. El a reafirmat că SUA vor contribui la "documentarea" eventualelor "crime de război" pentru ca vinovaţii "să fie traşi la răspundere".

Crimele asupra civililor imputate armatei ruse la Bucha, în apropiere de Kiev, sunt "oribile", a declarat duminică secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a denunţat "o brutalitate fără precedent în Europa în ultimele decenii", relatează AFP. "Este absolut inacceptabil ca civilii să fie luaţi drept ţinte şi ucişi. Acest lucru scoate în evidenţă importanţa de a pune capăt războiului", a spus el la postul american de televiziune CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.