Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antrenoarea lotului național de gimnastică: Larisa Iordache nu putea să stea în picioare

GSP.ro
Larisa Iordache

Gimnasta română Larisa Iordache și antrenoarea lotului național de gimnastică, Lăcrămioara Moldovan, au relatat marți la Antena 3 că sportiva a evoluat în calificări la Campionatele Europene de la Basel cu dureri mari provocate de o criză renală severă.

Larisa Iordache:

  • „Ma uitam la fetele care concurau inaintea mea, m-am gandit sa ma bucur si eu de atmosfera aia. Am zis 'Ce nu te omoara te face mai puternic'. Durerile erau foarte puternice, aproape ca nu puteam sa stau in picioare.
  • M-am concentrat si mai tare. Cred ca de cand am ajuns la Basel a fost unicul moment cand m-am concentrat 100%, cu increderea de sine, capul meu nu mai statea la nimic altceva'

Antrenoarea lotului de gimnastică:

  • „Mi-a fost teama sa nu se intample ceva cu ea in timpul exercitiului. I-am si spus 'Atunci cand simti ca este ceva foarte periculos te-ai dat jos de pe aparat si te-ai oprit'. A intrat direct in competitie, fara incalzire, era cocosata de durere. Nu putea sa stea in picioare. Pur si simplu s-a transformat (cand a inceput exercitiile). Pentru noi este o eroina. Cred ca nimeni din lume n-ar fi facut ce-a facut ea la competitia asta”

Sportiva română Larisa Iordache nu a putut evolua la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Basel din cauza unei crize renale severe, deși se calificase în finala de la bârnă cu cea mai mare notă (13,466), iar în cea de la sol cu a şasea notă (13,400).

Gimnasta a fost internată în spital, după calificari, unde starea ei de sănătate a necesitat administrarea unor antibiotice puternice.

Aflată sub efectul acestora, Larisa ar fi riscat o accidentare dacă ar fi concurat mâine în concursul pe aparate, unde era calificată la sol şi la bârnă.

În aceste condiţii, Larisa şi antrenorii Cristian şi Lăcrămioara Moldovan au decis că decizia cea mai bună este renunţarea la concurs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.