Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antrenorul lui Chelsea, pregătit să accepte 'provocarea' din a doua parte a sezonului

talkSPORT
Graham Potter

Antrenorul lui Chelsea, Graham Potter, s-a declarat gata să accepte "provocarea" din a doua parte a sezonului, în condiţiile în care clubul este doar pe locul zece în Premier League, dar tocmai a spart banca cheltuind 300 de milioane de euro în mercato de iarnă, relatează AFP.

"Este o provocare pentru mine, desigur, pentru staff, pentru toată lumea de la club, dar este motivant. Avem mulţi jucători foarte buni", a afirmat joi tehnicianul englez într-o conferinţă de presă, cu o zi înaintea meciului de campionat cu Fulham.

Antrenorul echipei aflate la zece puncte de locul 4 în Premier League contează pe numeroşii jucători achiziţionaţi în această vară şi pe revenirea jucătorilor accidentaţi "pentru a ataca a doua parte a sezonului".

"Încercăm să construim ceva pentru prezent şi viitor", a spus Potter, ca răspuns la criticile aduse foarte costisitoarei politici de transferuri a lui Chelsea.

Cel mai scump transfer din Premier League

După cele 300 de milioane de euro cheltuiţi în vară, noii conducători ai clubului, în frunte cu americanul Todd Boehly, au cheltuit aceeaşi sumă în această iarnă, depăşind, în cazul argentinianului Enzo Fernandez, recordul pentru cel mai scump transfer din Premier League (121 de milioane de euro).

Clubul londonez cheltuise deja 100 de milioane de euro, incluzând bonusuri, pentru extrema ucraineană Mihailo Mudrik, de la Şahtior Doneţk, sau 40 de milioane de euro pentru francezul Benoit Badiashile. În total, gruparea de pe Stamford Bridge a adus opt jucători în ianuarie.

La capitolul plecări, mijlocaşul italian Jorginho a ajuns la Arsenal, în timp ce împrumutul lui Hakim Ziyech la PSG a eşuat, contractul acestuia fiind transmis prea târziu.

Jucători care au revenit pe teren, după accidentări

La Chelsea au revenit, după accidentările suferite, internaţionalii englezi Reece James, Ben Chilwell, Raheem Sterling şi Ruben Loftus-Cheek. Efectivul mai numeros ca oricând îl va obliga pe Potter să facă alegeri după ce au rămas mai puţine meciuri în urma eliminării echipei din Cupa Angliei şi Cupa Ligii engleze.

Chelsea va juca pe terenul Borussiei Dortmund pe 15 februarie în turul optimilor de finală ale Ligii Campionilor.

"Trebuie să creăm un mediu în care competiţia este sănătoasă şi unde există o emulaţie, înţelegând totodată că uneori va exista frustrare fiindcă doar unsprezece jucători pot juca", a explicat Potter, care a venit la Chelsea în septembrie după ce a pregătit-o pe Brighton.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.