Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antreprenorii din județul Prahova interesaţi de instrumente de finanţare au participat astăzi la seminarul `Investește pentru viitor!`

Ministerul pentru IMM
Radu Oprea

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au fost gazdele workshop-ului “Investeşte pentru viitor!”, desfăşurat astăzi la Ploieşti. Acţiunea vine ȋn ȋntâmpinarea mediului de afaceri şi a antreprenorilor români, cu scopul de a propune utilizarea pârghiilor şi mecanismelor bursiere dedicate dezvoltǎrii afacerilor acestora.

Vezi si: Gabriela Firea a fost OPERATĂ de urgență: Am trecut printr-un moment foarte greu

Ca urmare a ȋncheierii unui „Protocol de colaborare” ȋntre Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ și Antreprenoriat şi BVB, având drept scop promovarea unor inițiative legislative de dezvoltare a mediului de afaceri şi a pieţei de capital din România, a fost demarat un prim proiect prin care sunt în derulare o serie de 9 workshop-uri în principalele oraşe din ţarǎ. Antreprenorii vor putea afla, în acest cadru, oportunităţile pe care piața de capital românească le oferă societăţilor care au proiecte de dezvoltare și soluțiile alternative de finanțare a afacerilor pe piața de capital, direct de la reprezentanții BVB şi ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comeţ şi Antreprenoriat. Totodată se desfăşoară şi un seminar educaţional destinat persoanelor fizice care sunt interesate sǎ cunoascǎ mai bine modul ȋn care se pot realiza investiţiile pe piaţa de capital romaneascǎ.

Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat declara în deschiderea seminarului: „Pe Bursa de Valori putem avea acces, ca IMM-uri, la cea mai ieftină sursă de finanţare. Există piaţa principală şi există piaţa AeRO, care este dedicată dumneavoastră întreprinderilor mici şi mijlocii, pentru că acolo condiţiile de finanţare şi de listare sunt mult mai simple. De la dumneavoastră ştim că birocraţia este una dintre probleme, lipsa forţei de muncă este o altă mare problemă, dar şi finanţarea apare întotdeauna ca una dintre provocările pe care le avem, împreună. Ne propunem să vorbim despre finanţare anul acesta foarte intens şi să creăm o platformă, un site, unde să aducem toată informaţia referitoare la finanţare.”

In cadrul workshop-ului, organizatorii au prezentat oportunitǎţile pe care piaţa de capital româneascǎ le oferǎ societǎţilor care au proiecte de dezvoltare, direct de la BVB şi de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. Au fost implicați în proiect şi intermediari financiari, care au realizat cu succes operaţiuni de finanţare prin care antreprenorii au atras resursele financiare necesare punerii ȋn practicǎ a proiectelor de dezvoltare a afacerii acestora.

Speackeri principali la eveniment au fost Ştefan-Radu Oprea, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Adrian Tǎnase, Director General, Bursa de Valori Bucureşti, Bogdan Toader,  Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Sorin Naş, Secretar de Stat, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Bursa de Valori București oferǎ o alternativǎ de finanţare atât companiilor mature, care pot atrage capital pe „Piaţa Principalǎ”, cât şi Start-Up-urilor şi IMM-urilor pentru care a fost creatǎ “Piaţa AeRO”. Pe ambele pieţe pot fi emise acţiuni şi obligaţiuni. Rolul principal al BVB este sǎ faciliteze fluxul de bani dinspre investitori, cei care au capitalul, cǎtre antreprenorii care au nevoie de capital pentru dezvoltare sau cǎtre instituţiile statului care au nevoie de finanţare.

Următoarele oraşe în care va avea loc seminarul şi workshop-ul dedicat mediului de afaceri, la care participarea este gratuită, sunt: Braşov 18 aprilie, Iaşi 16 mai, Constanţa 27 iunie, Craiova 19 septembrie, Târgu Mureş 17 octombrie, Timişoara 21 noiembrie, Bucureşti 5 decembrie – toate derulându-se anul acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.