Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROPUNERE – Anularea BACALAUREATULUI 2020. Soluția pentru miile de tineri români absolvenți în acest an

arhiva personala
Adina Alberts

Problema școlilor devine din în ce mai presantă. Măsurile luate de autorități pentru limitarea răspândirii noului tip de coronavirus SARS-CoV-2 au stopat cursurile școlare o perioadă îndelungată de timp ceea ce pune deja în pericol examenele naționale. Cel mai important examen este cel de Bacalaureat fără de care elevii nu se pot mai apoi înscrie la facultăți sau alte forme de școlarizare interne sau internaționale.

Dr.Adina Alberts propune să nu inventăm apa caldă ci să luam ca exemplu ceea ce deja au decis țări din Uniunea Europeană. Ea dă exemplul Franței și al Olandei acolo unde s-a decis ca examenul de BACALAUREAT din 2020 să fie anulat. Elevii ar urma să primească Diploma de BAC în funție de media notelor obținute de ei până la începutul Stării de Urgență – în acest fel ar fi împăcat și sistemul de învățământ prin șansa elevilor să avanseze spre formele superioare de școlarizare și nu ar pune în pericol sănătatea elevilor și a profesorilor:

”Franța și Olanda, modele de urmat în Educație.

BACALAUREATUL 2020 TREBUIE ANULAT!

Lipsa unei decizii privind examenul de Bacalaureat ține în tensiune mii de tineri români. Dar, totul este foarte simplu. Trebuie să urmăm modelul olandez și cel francez: ANULARE!

Ministrul olandez al Educaţiei, Arie Slob, a declarat că diploma de "final de studii" se va acorda în funcție de media notelor obținute de elevi până la începutul stării de urgență. La fel și omologul său francez, care a decis aceeași măsură pentru cei 730.000 de elevi care ar fi trebuit să susțină examenul clasic de Bacalaureat în acest an.

„Este soluţia cea mai simplă, cea mai sigură şi cea mai dreaptă", a precizat ministrul francez Jean-Michel Blanquer. Tinerii trebuie să primească șanse egale de a-și continua studiile fără pauză, și să avanseze către învățământul superior, fără a pune în pericol sănătatea lor sau pe a celor din jurul lor.

Stimați oficiali români, vă asumați dvs eventualele victime COVID 19 în rândul tinerilor noștri, în cazul în care dvs decideți să procedați altfel?!

Dacă sunteți de acord cu cele de mai sus, semnați petiția pentru ca astfel să dăm forță acestei propuneri.”, susține dr.Adina Alberts pe pagina sa de facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.