Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anumite ţări "nu vor un acord" cu Atena (surse guvernamentale elene)

banca grecia

Surse din cadrul guvernului grec consideră "evident că anumite ţări" europene nu doresc să se ajungă la un acord pentru a salva Atena de la faliment, a informat duminică agenţia elenă de presă ANA, citată de AFP.

Citește și: BOMBĂ O primă țară din UE a cerut OFICIAL excluderea Greciei din Zona EURO

"Este evident că anumite ţări, pentru motive care nu au nicio legătură cu reformele şi programul, nu doresc un acord", au declarat aceste surse, potrivit ANA. 

Ele afirmă că miniştrii de finanţe din zona euro au căzut de acord asupra unui "calendar relevant" şi că un "acord de principiu" a fost găsit, însă un "grup de ţări a ridicat problema <încrederii>, fără să precizeze ce ar trebui făcut". 

Într-un climat de neîncredere faţă de Atena, iar unele ţări discutând deschis despre Grexit, miniştrii au eşuat sâmbătă la Bruxelles să schiţeze un text care să fie folosit ca bază la summitul şefilor de stat şi de guvern, programat pentru duminică, considerat ca ultima limită pentru a salva Grecia de la prăbuşirea financiară. Lucrările Eurogrupului urmează să fie reluate duminică la ora 09.00 GMT.

Vezi și: Propunerea Germaniei de EXIT pe 5 ani al Greciei din eurozona. DOCUMENT

"Sunt mai multe ţări care blochează" şi nu vor al treilea plan de ajutorare, a rezumat o sursă europeană, în timp ce Germania şi Finlanda, ţări cu poziţii inflexibile faţă de Atena, par să afirme deschis că nu mai doresc Grecia în zona euro.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.