Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț BOMBĂ: Ce putere mondială s-ar afla ÎN SPATELE recentului atac cibernetic global

reuters
hacker

Firma de securitate cibernetică Symantec a transmis că este 'extrem de probabil' ca un grup de hackeri având legături cu Coreea de Nord să se fi aflat la originea recentului atac cibernetic masiv WannaCry care a afectat peste 300.000 de calculatoare din întreaga lume şi a perturbat activitatea unor spitale, bănci şi şcoli din mai multe ţări, transmite Reuters. 

Cercetătorii Symantec au spus că au găsit mai multe fragmente de cod care au fost folosite atât în acţiuni anterioare ale grupului de hackeri Lazarus, despre care se crede că are legături cu Phenianul, cât şi în versiuni anterioare ale virusului WannaCry.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Primele fotografii cu Denisa Manelista

În plus, aceeaşi conexiune de internet a fost folosită pentru a instala o versiune anterioară a WannaCry pe două calculatoare şi pentru a interacţiona cu un instrument care a distrus fişiere ale studioului Sony Pictures Entertainment. Guvernul american şi companii private au acuzat Coreea de Nord pentru atacul asupra Sony din 2014. 

Coreea de Nord a negat în mod repetat orice implicare. Luni, la apariţia primelor informaţii conform cărora s-ar fi aflat în spatele atacului WannaCry, Phenianul a transmis că este vorba de o 'campanie murdară şi infamă'.

Citește și: Investigație marca RISE PROJECT: Cum a fost privatizat Bucureștiul

Lazarus este numele pe care multe firme de securitate cibernetică l-au dat grupului care s-a aflat la originea atacului asupra Sony şi a altor ţinte. Prin tradiţie, Symantec nu atribuie atacurile cibernetice direct guvernelor, însă cercetătorii săi nu pun la îndoială convingerea larg răspândită printre specialişti că Lazarus lucrează pentru Coreea de Nord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.