Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț BOMBĂ făcut de Călin Popescu Tăriceanu: 'În ALDE există ofiţeri acoperiţi'! Ce spune despre modificarea legilor securităţii naţionale - VIDEO

Tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a spus joi că în ALDE, ca în toate partidele, există ofiţeri acoperiţi, iar această problemă nu poate fi rezolvată prin modificarea legilor securităţii naţionale, pentru că această practică ţine de "atitudinea celor care conduc serviciile de informaţii".

Întrebat dacă sunt şi în ALDE ofiţeri acoperiţi, acesta a răspuns afirmativ.

Citește și: CCR decide că sesizarea care viza CSM este NEÎNTEMEIATĂ: Decizia va ajunge la președintele Klaus Iohannis

De asemenea, întrebat de ce sunt păstraţi în partid, liderul ALDE a spus: “Din acelaşi motiv pentru care în spionaj, de exemplu, e foarte bine când ştii cine este spionul şi nu îl trimiţi înapoi. Bine, glumesc. Glumă, neglumă, realitatea este următoarea, că există oameni care răspund la duble comenzi nu numai în partide, ci în multe locuri”.

Tăriceanu a mai explicat că este foarte greu ca persoanele acoperite din partide să fie excluse prin modificarea legilor securităţii naţionale, deoarece este vorba despre atitudinea celor care conduc serviciile de informaţii şi susţine că acele comisii care supraveghează activitatea serviciilor ar trebui să aibă acces la toate informaţiile, dar nu şi la operaţiunile în curs de desfăşuare.

“E foarte greu să elimini această problemă. Aici e o chestiune de atitudine a celor care conduc aceste servicii. E o problemă de decizie politică până la urmă. Aici un rol mare îl vor avea şi comisiile de supraveghere a serviciilor de informaţii. (Aceste comisii - n.r.) să aibă puteri suplimentare. Eu cred că comisiile de spraveghere a activităţii serviciilor de informaţii trebuie să aibă acces la toate informaţiile, mai puţin la cele care se referă la operaţiuni în curs de desfăşurare, unde cândf informaţiile transpiră rişti să se compromită operaţiunile”, a afirmat liderul ALDE, conform News.ro.

Citește și: Parchetul General: Modificările la Codul Penal și Codul de Procedură Penală dezincriminează fapte grave. Modificările propuse trebuie reevaluate

El a susţinut că, în caz contrar, în continuare vor exista “persoane cu comandă dublă peste tot”, începând cu partidele politice, mediul economic şi presă.

Declaraţiile lui Tăriceanu vin în contextul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus miercuri că şi în PSD, şi în celelate partide politice din România sunt ofiţeri sub acoperire şi că nu crede că are şanse să afle cine sunt cei care fac parte din PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.