Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț CRUCIAL pentru românii din Italia! Mașini confiscate după modificarea Codului Rutier italian

ziare.com
soferi

Ambasada României în Italia aduce la cunoștință elemente de interes privind modificarea Codului Rutier italian. În acest sens, Ludovic Orban a somat deja Guvernul să întreprindă măsuri pe lângă autoritățile din Italia, după ce românii s-au trezit că le sunt confiscate mașinile cu numere de România.

„- Articolul 29-bis al Legii nr. 132 aduce modificări art. 93 (referitor, între altele, la cartea de circulație a vehiculului), art. 132 (privind circulația vehiculelor înmatriculate în străinătate) și art. 196 (privind solidaritatea în cazul încălcărilor care se pedepsesc cu sancțiuni administrative pecuniare) din Codul Rutier.
- Modificările aduse articolului 93 din Codul Rutier interzic persoanelor care au rezidența în Italia de mai mult de șaizeci de zile să circule cu un vehicul înmatriculat în străinătate. Sunt exceptate de la această interdicție anumite cazuri de concesiune în leasing, închiriere sau în comodat, pentru care vă rugăm să faceți referire la textul integral al legii. 
- Pentru cazurile de încălcare a interdicției de circulație a vehiculului înmatriculat în străinătate, amenzile administrative variază între 712 și 2.848 euro. Autoritatea Rutieră italiană (Ufficio Motorizzazione Civile) dispune interdicția de circulație pentru vehiculul în cauză, care este sechestrat. În cazul în care, după 180 de zile de la data infracțiunii, nu au fost îndeplinite formalitățile pentru înmatricularea vehiculului în Italia, vehiculul este confiscat.
- Articolul 132 al Codului Rutier prevede că vehiculul înmatriculat în străinătate, pentru care au fost îndeplinite formalitățile vamale și cele prevăzute de articolul 53 Cod Rutier, poate circula în Italia un an pe baza certificatului de înmatriculare din statul de origine, cu îndeplinirea tuturor obligațiilor vamale și plata taxelor de vânzare-cumpărare. După încheierea perioadei de un an, titularul vehiculului trebuie să solicite autorităților italiene competente o foaie de parcurs și înregistrarea vehiculului pentru a putea părăsi teritoriul italian. Sancțiunile prevăzute pentru încălcarea dispozițiilor articolului 132 sunt aceleași ca la articolul 93.
- Articolul 196 conține precizări în legătură cu cei cărora le revine, în mod solidar, responsabilitatea în cazul încălcării dispozițiilor Codului Rutier privind circulația vehiculelor înmatriculate în străinătate.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați textul integral al Legii nr. 132 privind convertirea în lege, cu modificări, a Decretului-Lege nr. 113 din 4 octombrie 2018 de stabilire a unor prevederi urgente în materia protecției internaționale și imigrației, siguranței publice, precum și de măsuri privind funcționarea Ministerului de Interne și organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Administrarea Bunurilor puse sub Sechestru sau Confiscate de la Criminalitatea Organizată:http://www.gazzettaufficiale.it/eli/gu/2018/12/03/281/sg/pdf.”, este mesajul ambasadei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.