Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț de la DNA: 13 persoane vizate în dosarul retrocedării ilegale a 500 de hectare de pădure

kovesi

Procurorii anticorupţie au trimis în judecată 13 persoane acuzate de săvârşirea infracţiuni de abuz în serviciu într-un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Galaţi al DNA care vizează retrocedarea ilegală a 500 de hectare de pădure în judeţul Vrancea.

Potrivit unui comunicat al DNA, Emilian Diaconu, Liviu Iulian Manolache, Dragoş Valentin Mircea, Costică Florin Murgu şi Laurenţiu Dumitrache, la data faptelor membri ai Comisiei judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor forestiere Vrancea, sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Citește și: STUDIU Dezvoltarea copiilor e influențată NEGATIV de tații obezi

La rândul lor, Mihaela Păvăloaie, Diana Angela Duţu, Mioara Flenchea, Daniel Bunghez, Valentin Popa, Fănel Lepădatu şi Daniela Olaru, la data faptelor membri ai Comisiei judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor forestiere Vrancea, precum şi Gabi Furtună, la data faptelor consilier juridic în cadrul Serviciului verificarea legalităţii actelor din Instituţia Prefectului Vrancea, sunt trimişi în judecată pentru săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

"În datele de 22.06.2006 respectiv 18.10.2006, inculpaţii menţionaţi mai sus, cu intenţie, şi-au încălcat atribuţiile de serviciu, în sensul că, în contextul reconstituirii dreptului de proprietate asupra unor terenuri, aceştia nu au verificat legalitatea propunerilor înaintate de Comisiile locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor din cadrul primăriilor comunelor Străoane, Răcoasa şi Ţifeşti, judeţul Vrancea, în special existenţa actelor doveditoare, pertinenţa, verosimilitatea, autenticitatea şi concludenţa acestora", se precizează în comunicatul DNA.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Nutella e CANCERIGENĂ

Conform aceleiaşi surse, în urma faptelor inculpaţilor, prefectul judeţului Vrancea a emis două hotărâri de validare a reconstituirii dreptului de proprietate pentru suprafaţa totală de 500 de hectare de pădure, care ulterior a fost vândută de proprietar cu suma totală de 1.350.000 de lei.

"Acest lucru a fost posibil în condiţiile în care persoana care solicita reconstituirea dreptului de proprietate nu a dovedit calitatea de proprietar expropriat (cererile au fost formulate pentru suprafeţe de pădure diferite, după autori diferiţi şi cu vocaţie succesorală diferită şi nici nu au fost depuse la dosar documente doveditoare ale amplasamentelor suprafeţelor de teren)", se mai menţionează în comunicat.

Citește și: De la Facebook pornesc majoritatea INFIDELITĂȚILOR: Cu cine își ÎNȘALĂ oamenii partenerii

Direcţia Silvică Vrancea a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma totală de 13.834.235 de lei, echivalentul a aproximativ 3 milioane de euro.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ale inculpaţilor.

Citește și: Prima țară din lume unde DEȚINEREA DE ANIMALE SĂLBATICE e INTERZISĂ

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Brăila, cu propunerea de menţinere a măsurilor asigurătorii şi de a se desfiinţa titlurile de proprietate şi hotărârile prefectului, în vederea restabilirii situaţiei anterioare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.