Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț de ultimă oră: Coca-Cola și McDonald's se retrag de la tranzacționare

McDonalds

"Colțul american" dispare de la BVB. Apple, McDonald's, Facebook, Coca-Cola, Microsoft vor fi retrase de la tranzacționare, titrează profit.ro.

Tradeville va retrage începând de luna viitoare de la tranzacționarea pe Bursa de Valori București a acțiunilor americane aduse pe platforma locală în anul 2012. Decizia survine în contextul reglementării noi care impune decontarea în T+2, explică reprezentanții casei de brokeraj. „Cerere mai exista. Ne pare rău că a fost nevoie să luăm decizia asta.”

Traian Băsescu face adunarea generală: Congres EXTRAORDINAR al PMP

Apple, Bank of America, Facebook Inc., Google, Coca-Cola, McDonald’s, JP Morgan Chase & Co., Merck, Microsoft și Visa, nume aduse de casa de brokeraj Tradeville în urmă cu 4 ani pe piața locală, vor fi retrase de la tranzacționare începând cu 5 august, conform unei informări a operatorului de piață BVB.

Nu este o decizie pe care Tradeville a luat-o urmare a lichidității mici sau a absenței cererii, ci din considerente de reglementare. Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct la intermediar, a explicat pentru Profit.ro că actualul ciclu de decontare T+2 existent la nivelul Depozitarului Central devenise incompatibil cu modalitatea de decontare din piața americană.

„Americanii decontează în T+3 și fac asta de sute de ani”, spune Dumitrescu, adăugând că negocierile pe care le-au avut cu partenerii de peste Ocean nu au fost în măsură să găsească o soluție pentru o decontare mai rapidă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.