Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț NEAȘTEPTAT pe piața auto - Românii au cumpărat de DOUĂ ORI mai multe mașini de acest fel

masini noi

Numărul autoturismelor noi înmatriculate în 2019 este cu 52% mai mare faţă de cea raportată în aceeaşi perioadă a anului trecut. Înmatriculările din luna iulie a acestui an cele mai mari raportate la aceeaşi lună a ultimilor 10 an. Importul de maşini rulate se află în scădere, informează APIA, conform Mediafax.

Citește și: Avocata Ingrid Mocanu a EXPLODAT la adresa Baroului București, în apărarea lui Tonel Pop: 'Niciodată nu au avut și nu au poziții la abuzurile îngrozitoare'

În luna iulie 2019, au fost înmatriculate 23.206 autoturisme noi, această cifră fiind cu 52,6% mai mare decât cea înregistrată în luna similara a anului trecut, când au fost înmatriculate 15.210 autoturisme, conform datelor comunicate de către DRPCIV (Direcţia de Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne). Acesta este cel mai mare volum de autoturisme noi înmatriculate într-o lună iulie din ultimii 10 ani, informează reprezentanţii APIA, într-un comunicat remis luni, MEDIAFAX.

Ca urmare, pe totalul primelor 7 luni din 2019, înmatriculările de autoturisme noi din Romania ajung la un volum de 94.826 unitati, ceea ce reprezinta o creştere de 26,0% faţă de perioada similara a anului trecut.

În schimb, în alte state din UE, care sunt şi cele mai mari pieţe pentru autoturismele noi, luna iulie 2019 a fost una marcată de scădere, acestea înregistrand volume mai mici în comparaţie cu luna similară a anului trecut (ex: Franta -1,8%, Spania -11,1%, UK -4,1%, Italia - 0,1%). Singura excepţie din top 5 pieţe de automobile noi din Europa, este Germania, care în luna iulie 2019 a înregistrat o creştere 4,7% faţă de iulie 2018, ceea ce a compensat scăderile din celelalte ţări, contribuind, astfel, la menţinerea în zona pozitivă a vânzărilor de autoturisme noi din Europa de vest, potrivit LMC Automotive.

Pe de alta parte, importul în Romania de autoturisme rulate înregistreaza după primele 7 luni din 2019, o scădere de 5,9% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Chiar şi în aceste condiţii, cele rulate sunt de cca. 2,7 ori mai multe decât cele noi (majoritatea având o normă de poluare ridicată), fapt ce conduce la deteriorarea, în continuare, a mediului ambiant din marile oraşe.

Înmatriculările de vehicule comerciale noi (LCVs, HCVs, Minibuse) înregistrează în România, după 7 luni din 2019, o creştere de 6% pe segmentul celor noi şi o scădere de 5,1% la cele rulate, mai informează Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.