Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocata Ingrid Mocanu a EXPLODAT la adresa Baroului București, în apărarea lui Tonel Pop: 'Niciodată nu au avut și nu au poziții la abuzurile îngrozitoare'

Antena 3
ingrid mocanu

Avocata Ingrid Mocanu sare în apărarea avocatului familie Luizei Melencu, Tonel Pop. Mocanu susține că Baroul București, care anunță că a demarat o cercetare în cazul declarațiilor făcute de Tonel Pop pe cazul de la Caracal, nu s-a implicat niciodată în sancționarea abuzurilor.

"Cazul criminalului din Caracal este non-stop pe toate canalele TV... încă face audiențe uriașe. Deja s-a manelizat. S-a trecut acum la faza pe avocați. Tonel Pop, avocatul Luizei este acuzat de toată lumea că apare prea mult și comunică prea multe informații la TV: de procurori, de colegi, mai nou și organismul profesional, Baroul București, a comunicat că a pornit ceva, nu se știe ce: nu e ”investigație”, nu e ”cercetare disciplinară”... dar e ”ceva” (textul de lege al acestui ”ceva” nu prea îl indică).

Departe de mine intenția de a mă transforma în avocatul lui Tonel, dar nici nu voi pica în eroarea de a deveni ”acuzatorul” său: e problema lui cum înțelege să comunice public, ce impact are asupra potențialei clientele (avocații îl critică pentru că asta le pare lor a fi intenția lui: să devină vedetă, în scop de a atrage clienți), nu e problema mea asta.

Dar știu sigur că în această ”poză” a mai băgat capul un ”vinovat anonim” pentru ceea ce trăim astăzi: barourile de avocați. Niciodată nu au avut și nu au poziții la abuzurile îngrozitoare ce s-au devoalat sub ochii noștri: protocoale secrete, martori secreți dublați/triplați, acte secrete prin dosare, completuri nelegal constituite, atitudini de supunere la umilință a avocaților din partea unor ”dumnezei” ai sălii. Toate sub imperiul ”justiția se face în săli” ori ”judecătorul nu greșește niciodată și nu poate fi criticat”. Nici la abuzurile absolut evidente asupra cetățenilor, inclusiv asupra colegilor lor avocați, nu au reacționat.

Vă anunț, stimabililor, că și în perioada comunistă exista o ”justiție” despre care toată lumea credea ori susținea că ”se face în săli” (unii chiar purtau robe la fel ca cele de azi și chiar ”judecau” prin sălile de ședință de azi)... tăcerea voastră a născut și va naște monștri.

PS - prodecanul Baroului București care a intrat azi în direct la Antena 3 ne-a transmis că a fost ocupat să își dea un examen de grad universitar, nu prea știe exact cum e cu cazul ăsta. Stimate fost coleg de facultate (da, și el :) ), și eu mi-aș fi dat azi examene de grade universitare dacă nu mi s-ar fi înscenat dosare... ai fi putut fi tu acolo... sau oricine altcineva. Nu mai profitați de răul altora și nu vă mai bucurați de dramele oamenilor: poate veni rândul vostru, al prietenilor (dacă aveți) sau al familiilor voastre", a scris Ingrid Mocanu pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.