Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț șocant al unui celebru antreprenor: Cum ar putea izbucni al treilea război mondial din cauza marilor puteri

armata soldati razboi militari

Conform celebrului antreprenor Elon Musk, ambiţiile marilor puteri de a domina zona inteligenţei artificiale ar putea cauza un nou război mondial.

Elon Musk ne-a obişnuit deja cu declaraţii surprinzătoare, uneori chiar şocante. Însă, cele mai recente postări pe Twitter ale acestuia depăşesc doza de atipic cu care şeful Tesla, SpaceX şi a altor companii se înconjoară.

Citește și: Veste TERIBILĂ de la Moscova: E un nou Război Rece cu Occidentul, viitorul nu arată prea optimist

Declaraţiile lui Musk par să fie generate de ultimele teste nucleare făcute de Coreea de Nord, dar şi de o declaraţie pe care Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a dat-o recent privind inteligenţa militară.

“Cel care va avea cel mai bun sistem de inteligenţă artificială va conduce lumea”, a spus Putin, scoţând în evidenţă ambiţiile Rusiei, dar şi ale altor ţări în acest domeniu.

Dincolo de gadgeturi şi aplicaţii ca zone de iniţiere a algoritmilor, inteligenţa artificială este văzută ca un instrument extrem de puternic pentru cel care o va controla. Mai mulţi cercetări din acest domeniu au avertizat deja că, în mâinile unor dictatori, AI-ul ar putea fi mijloc de opresiune deosebit de eficient.

Citește și: China, reacție VIRULENTĂ după ultimele declarații ale lui Trump: 'Aceasta este inacceptabil'

Inteligenţa artificială poate fi aplicată de state în domenii care privesc guvernarea, iar regimurile opresive şi cele care cenzurează libertatea de opinie şi accesul la informare o pot folosi ca mijloc de supraveghere şi control, anunță News.ro.

Musk crede că, daca va fi nevoie, statele autoritate pot obţine cu forţa AI-urile dezvoltate de companiile private, fără ca măcar să deruleze propriile cercetări în acest domeniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.